Toyota Auris 2.0 D-4D-F Luna (2007)
Uitvoering | Auris 2.0 D-4D-F Luna |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Dit jaar wilde we een nieuwe auto aanschaffen. Het moest een goede leuke en mooie maar vooral betrouwbare auto worden die ook nog zijn waarde houdt. Er bleven voor ons 3 modellen over van 3 merken de Peugeot 207, Kia Cee’d en een voorkeur voor de Toyota Auris. Alleen het was begin feb dus nog geen auris in de showroom te vinden. Alleen gezien in de autobladen.
Op 17 februari was het dan zover...de Auris stond er... bij Toyota Zonneveld in Almere. Na hem uitvoerig gezien te hebben (rijden kon nog niet)vonden we hem zo super dat we hem hebben gekocht bij Mark Tang van Zonneveld. Onze keuze viel gezien het aantal km op een diesel en wel de 2.0 D-4D in de Luna Business uitvoering in de kleur titanium blue. Super complete auto met alle toeters en bellen erop die je maar kan wensen en een kleur die toen alleen in de folder was te zien en die wij zeer apart en mooi vonden. Wel een risico natuurlijk want hoe zou hij zijn in het echt. Op 24 februari proefgereden in onze uitvoering alleen in de kleur platinum silver. Gewoon super! Levertijd 3 maanden...
Het werden er uiteindelijk 4!! Lang maar het wachten waard. Op donderdagavond 21 juni konden we hem dan eindelijk bewonderen en rijden!! (Een week daarvoor was hij binnen gekomen en hebben we hem dan ook gezien maar dan is het toch anders). Was een waar feest de aflevering zoals het hoort want een nieuwe auto koop je niet zo vaak. Die kleur in deze uitvoering super staat het!
Na er een week mee gereden te hebben zijn we super enthousiast over onze auris. Er staat nu bijna 1000 km op maar deze auto rijdt super. Heel apart dat starten met de startknop en je sleutel gewoon in je broekzak houden. Erg wennen!
De zitpositie is heerlijk en je hebt het gevoel of je wat hoger op de bok zit maar wat een ruimte. Het interieur is geweldig met de hoge positie van de versnellingspook en natuurlijk dat navigatiescherm. Navi en Bluetooth telefoon werken goed en is allemaal gebruiksvriendelijk. Nee voor die € 1250 extra echt een aanrader ook al ben je geen zakelijke rijder zoals wij.
De 2.0 Diesel motor presteert super en is niet te vergelijken met mijn vorige 1.4 TDI van VW al mis ik soms wel dat geweldige koppel en dat verbruik. Nu 1:15 tegen 1:19 van vw. Maar ik kan daar nu nog niet zoveel over zeggen gezien het aantal km. Maar het gaat allemaal zo soepel en relaxed en de 6 versnellingsbak schakelt lekker licht. Iedereen van jong tot oud rijdt er makkelijk in weg! Nee de auris gewoon een super auto..echt waar..waarin je niet opvalt maar waar wij in ieder geval de komende 5 jaren met veel plezier in zullen rijden. Foto’s volgen.
Geen problemen. 1 minpuntje is de bediening van de boordcomputer met een drukknop. Jammer dat de bediening niet aan het stuur zit.