Tesla Model Y Long Range RWD (2025) #3

Tesla Model Y
Tesla Model Y faceliftTesla Model Y Tesla Model Y faceliftTesla Model Y Tesla Model Y Tesla Model Y faceliftTesla Model Y First Editiondubbeltest Tesla Model Y vs XPeng G6dubbeltest Tesla Model Y vs XPeng G6dubbeltest Tesla Model Y vs XPeng G6Tesla Model Y (2025)Tesla Model Y faceliftTesla Model Y faceliftTesla Model Y faceliftTesla model YTesla model YTesla Model Y First EditionTesla Model Y First EditionTesla Model Y (2025)Tesla Model Y (2025)Tesla Model Y (2025)

UitvoeringModel Y Long Range RWD
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Tesla, mijn eerste Temu auto

Ik heb de auto nu 3 maanden, ruim 16.000km op de teller.
Laat ik positief beginnen, want het rijgenot is fantastisch. De auto zoeft over de weg, is stil, stoelen zitten heerlijk, ook achterin. Het rijden met alleen het centrale grote scherm, zonder scherm achter je stuur waar ik huiverig voor was, is een kwestie van weken gebleken, net als de one-pedal drive.

Dan de redenen waarom ik deze auto nooit en te nimmer meer zou kopen. Ik had in de eerste maand al meer storingen dan met mijn vorige 3 auto's bij elkaar. "Motorkap staat open". Stond niet open, maar dat kon ik nergens aangeven oftewel... auto reed niet harder dan 25km/uv uit veiligheidsoverweginigen. Die uurv wachten op noodhulp.
Parkeerhulp bleef laden... Rijstrookoverschrijdingspreventie deed het niet...
Knipperlicht storing... Monteur geweest, twee weken later zelfde storingen.
En als de rijstrookoverschr.prev het wel doet... als je op de spitsstrook rijdt en je rijdt langs een afrit, ziet de Tesla de witte lijnen naar rechts afbuigen en HOP daar gaat-ie. Parkeerhulp is ook echt matig. Of je nou op een halve meter of op 20cm zit, de toon verandert niet. Bij Volvo en veel andere auto's gaat de piep sneller als je dichterbij komt.
En dan nog het bereik. Ik twijfel oprecht nog wel eens of ik niet een gewoon Y heb gekregen ipv een longrange. WLTP 585km. Ik knijp in mijn handen als ik 400 haal. En ja ik rij best door en veel snelweg. Maar mijn vorige auto, de Volvo XC40 met WLTP 330km, die haalde gewoon 300. 10% minder, niet 30% zoals bij de Tesla.

Al met al valt de auto me flink tegen. Misschien heb ik gewoon pech, maar ik koop geen Tesla meer na deze auto.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Tesla Model Y