Suzuki Swift 1.5 GLS (2005)
Uitvoering | Swift 1.5 GLS |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een korte periode van proefrijden in verschillende modellen (Swift, C2 en Fiesta) besloten om voor de Swift te gaan. Dit om de prijs, uitrusting en prestaties.
Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar de 1.3. Heb daarin proefgereden. Daarnaast nog even proefgereden in de 1.5 om te kijken of er verschil zou zijn. Nou dat is er zeker. De 1.5 is stukken vlotter en veel beter in omgang dan de 1.5.
Ik heb uiteindelijk een 1.5 5-deurs GLS met airco besteld in galactic grey. Voordeel met de lichtere kleuren is dat de zwarte A-stijl nog te zien is. Bij een zwarte kleur valt deze niet op en lijkt de auto gelijk een stuk minder leuk. Heb er totaal geen spijt van op dit moment. Wat een geweldige auto! Tot de 3500-4000 toeren rijdt hij al lekker vlot. Vanaf bovenstaand toerental gaat hij gewoon af, dan voel je de auto ineens versnellen.
Het enige waar ik me aan stoor zijn de vele piepjes als je bijvoorbeeld de gordel niet om hebt, sleutel in het contact hebt als de deur nog open is.
Daarnaast als je de GL of GLS neemt krijg je geen radio erin, maar gewoon een DIN-schacht. Daar krijg je zonder werk met de hamer geen radio in, er zitten namelijk meerdere ijzeren plaatjes in de weg die niet te verwijderen zijn.
De achterklep sluit niet al te goed in 1 keer, maar je moet hem dichtdrukken met de hand bij de ruitenwisser, dan sluit hij in 1x. Druk je hem dicht met de hand bij de handgreep, dan sluit hij niet in 1x of je moet hem heel hard dichtgooien.
Op de snelweg rijdt hij ook super. Qua topsnelheid overtreft hij de fabriekswaarden. Op de teller heb ik er al 195 op gehad.
Pluspunt zijn wel de extra grote spiegels (die van buiten helemaal niet zo groot lijken).
Een nadeel is toch wel het hoge benzineverbruik als je op de snelweg rijdt. Bij 120 en een klein beetje tegenwind rijdt hij al snel rond de 1 op 10/12. Bij 140 wordt dit al snel 1 op 8/9.
Update december 2006:
Nog steeds tevreden over de auto. De auto is nog steeds een eye-catcher, maar dat komt ook door de spoilers die ik erop heb gezet.
Er beginnen nu wel wat minpunten mij op te vallen.
Zo ben ik al twee keer naar de dealer geweest voor een krakende bestuurdersstoel en 1 x voor een nieuwe bekleding van de passagiersstoel (begon spontaan kapot te gaan)
Alles zeer goed opgelost door de dealer. De krakende stoel is nog steeds niet opgelost, maar daarvoor ga ik binnenkort weer naar de dealer.
Ik tot nu toe de volgende problemen gehad met de Swift:
November:
- De sleutel werkte niet meer. Auto sloeg ook dus niet aan. Gelukkig kon het met de reservesleutel opgelost worden. De dealer heeft het geheel netjes opgelost en heb een nieuwe sleutel onder garantie gekregen.
Update 11 december 2005:
Vering kraakt erg als je maar een beetje over een hoge drempel oid rijdt. Het is de voorvering. Eerst dacht is dat het door het koude weer kwam, maar dat zou toch niet mogen. Binnenkort even naar de dealer. Hoor dat meer mensen er klachten over hebben.
Desondanks zeer tevreden over de auto. Sta nog steeds versteld van de prestaties.
Update december 2006:
- kraken is gewoon opgelost
- Stoelen bekleding kapot en kraken
- Achterklep sluit nog steeds moeilijk, maar als je eenmaal de manier weet geen problemen meer.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift