Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)

Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)

UitvoeringSwift 1.5 Exclusive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Eind september was het dan eindelijk zover. We konden hem gaan halen: onze op 4 mei gekochte Swift. Wat een heerlijk bakkie is het tot nu toe. We hebben hem als gezinsauto.
De binnenruimte is (zeker met twee kleine kinderen) ruim voldoende. Zelfs vrij lange mensen (1.90) kunnen achter goed zitten. Ik geef toe, de bagageruimte is niet echt groot maar de boodschappen kan je er prima mee doen. De afwerking is prima in orde. Hier heeft Suzuki een grote sprong vooruit gemaakt. Zelfs critici in mijn omgeving zijn vol lof over de gehele auto.
Nu hebben wij de 1.5 Exclusive, de sleutelloze versie dus. Je hebt in deze versie dus geen sleutel nodig. Je afstandbediening zoekt contact met de auto, waardoor je met een druk op de knop je Swift in kan, hem zonder sleutel kan starten. Als je klaar ben met het genieten in je Swift kan je hem ook weer met een druk op de (deur)knop sluiten. Het was even wennen maar het is nu reuze handig.
Ook handig is de stuurbediening van de radio/CD speler, standaard op deze versie. Het verbruik heb ik nog niet gemeten. Zou nu niet eerlijk zijn gezien het feit dat we nog geen 5000 KM hebben gereden. Een benzine zuiper is het zeker niet. Schakelen doet hij prima, lekkere korte slagen met de pook. Sturen als een kart en de wegligging evenals de zojuist genoemde kart. Zijn er dan helemaal geen opmerkingen? Ja hoor, het stoplicht dat je met een nekverrekking in de gaten moet houden. Door de lage voorruit is het soms moeilijk zien of het nu rood of groen is. Ook de achterklep wil af en toe slecht sluiten. Dit heeft niet te maken met het mechaniek maar met de luchtdruk in de auto. Maar ja, als dat nu alles is. Wij vinden onze Swift een heerlijk karretje en zeker een aanrader.

Toen de auto twee maanden oud was, ontdekte ik dat er toch wel erg veel vocht op de voorruit (binnen) stond. Zoveel vocht dat de airco dit niet weg kreeg. Na een lange rit dacht ik de auto droog te hebben. Toen het echter echt goed begon te regenen kwamen de druppels van de hemel gelopen. Dashboard, stoel en hemel zeiknat, ik kon wel janken. De voorruit bleek dus zo lek als een zeef te zijn. Na enig aandringen kon ik gelukkig dezelfde dag naar de dealer (Suzuki Leiden), die het euvel dezelfde dag nog verholpen heeft.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Suzuki