Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)

Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)

UitvoeringSwift 1.5 Exclusive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

We rijden nu bijna 3 jaar rond in onze Swift en er staan inmiddels 50000 kilometers op de teller. Er valt eigenlijk niet zo heel veel te melden. Dit is en no nonsense auto die ons nog nooit in de steek heeft gelaten.

Het verbruik begint nu eindelijk wat beter te worden, dat is wel meegenomen bij de huidige brandstofprijzen.

In het kort de plus en minpunten.

De pluspunten:
- Lekker wendbaar.
- Sleutelloze toegang/startsysteem.
- Grote buitenspiegels.

De minpunten
- Hoge benzineverbruik (wordt beter).
- Ingebouwde radio ondersteunt geen MP3 en CD tekst weergave.
- Radiobediening via het stuur erg onhandig.
- De “hoedenplank” gaat niet automatisch omhoog bij het openen van de achterklep.
- Klokje dat alleen in 12-uurs mode werkt.

Update 15 juli 2008
In de tussenliggende periode zijn er geen noemenswaardige problemen geweest.
De banden zijn vervangen, maar dat is redelijk normaal bij deze kilometerstand.
Ook werkt het sleutelloze systeem niet altijd even goed. Vaak komt het voor dat alleen de bestuurderskant open gaat, en de passagierkant niet.

Update 6 juli 2007
Bij de 30000 km beurt is geconstateerd dan de achterbanden schuin zijn afgesleten.
Dit is een fabrieksfout en er worden nieuwe banden en een modificatie onder garantie geleverd.

22-februari2007:
Nu het buiten kouder is geworden, hoor je gelijk weer het schurende geluid van de voorste remmen. Blijkbaar heeft het invetten van vorig jaar niet goed genoeg geholpen.
De linker achterdeur maakt een behoorlijk ’krakend’ geluid, waarschijnlijk ook door de kou. Een beetje invetten zal wel helpen denk ik. Wat wel vervelender is, is dat het linkerdeel van de achterbank niet meer naar voren geklapt kan worden. Je kunt trekken aan het lusje tot je een ons weegt, maar er zit geen beweging in. Binnenkort maar even langs de garage.

28-juli 2006:
De auto heeft zijn 15.000 km beurt gehad. Naast standaardzaken zoals de olie(filter) vervangen hebben ze ook gekeken naar het gaspedaal probleem en de spiegels.
Het gaspedaal probleem lijkt nu verholpen te zijn, ze hebben de gasklep bijgesteld. Voor wat betreft de spiegels wordt contact opgenomen met de importeur om te kijken hoe ze dat gaan aanpakken.

4-juli 2006:
Tijdens onze vakantie is het gaspedaal probleem steeds vaker voor gekomen.
Binnenkort moet de auto heen voor zijn eerste beurt, ben benieuwd of ze dit probleem kunnen verhelpen. Ook zag ik dat de zwarte plastic omlijsting van de buitenspiegels vanaf het midden helemaal wit worden, dat lijkt me niet normaal bij een acht maanden oude auto.

1-mei 2006:
De auto is (weer..) teruggeweest naar de garage ivm een terugroepactie van Nimag.
Ze

7,0