Suzuki Swift 1.5 Exclusive (2005)

Suzuki Swift
Suzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki Swift SportSuzuki Swift SportSuzuki Swift SportSuzuki Swift SportSuzuki SwiftSuzuki Swift - interieurSuzuki Swift - interieurSuzuki Swift - interieurSuzuki Swift Sport

UitvoeringSwift 1.5 Exclusive
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Na mijn bommetje op wielen had ik behoefte aan een auto die wat zuiniger was en wat minder onderhoud vergde.
Vooral door het uiterlijk, de rijeigenschappen en de pittige motor viel mijn keuze op de nieuwe Swift.
Mijn exemplaar is zilvergrijs, een kleur die ik vooral heb gekozen vanwege de geringe krasgevoeligheid.
Na een zwarte auto was ik daar wel aan toe...

Nu, na 9800 km heb ik geen spijt van mijn keuze, al heb ik wel vrij veel problemen gehad.
Het karretje rijdt fijn, trekt snel op, en heeft een verbruik van 1:14,5 met een redelijk sportieve rijstijl.
Het keyless entry systeem werkt perfect, en ingebouwde radio heeft een mooi geluid.
Veel beter dan de ingebouwde radio van mijn vorige auto.
Al met al ben ik wel tevreden, ondanks een wat stroeve start.

Vooral kinderziektes.
Ik heb de andere reviews over de nieuwe Swift gelezen, en ik moet helaas concluderen dat ik bijna al deze problemen herken.

Het lijstje:

-Wielophanging kraakte.
Is inmiddels keurig opgelost door de dealer.

-Veel rammels.
Ook deze zijn door de dealer aangepakt, alleen het linker portier heeft nu nog een klein rammeltje.

-Krakende koppeling.
Opgelost door vet in de koppelingscilinder te spuiten

-Niet mooi slijtende remschijven.(groeven)
Wordt nu langzaam beter.

-Rammelende remklauwen.
Is een modificatie voor, en die komt binnenkort op de auto

-Piepende ruitenwissers.
Zelf ruitenwissers van een ander merk aangeschaft, en het probleem was opgelost

-Speling op bestuurdersstoel.
Komen binnenkort nieuwe stoelgeleiders op de auto.

Verder nog wat kleine, niet noemenswaardige problemen die inmiddels verholpen zijn, maar ik heb al met al toch het idee dat de auto wat slordig in elkaar gezet is.
Gelukkig heeft de dealer tot nu toe alle problemen netjes opgelost.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift