Suzuki Swift 1.3 GLS (2005)

Suzuki Swift 1.3 GLS (2005)

UitvoeringSwift 1.3 GLS
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Update 7 mei 2007. Ik ben toe aan de 2e onderhoudsbeurt, de auto heeft nu 30.000 km gereden. Nog steeds tevreden. Uit alle revieuws zie ik wel dat er een behoorlijk verschil is tussen de Japanse Swifts en de Hongaarse Swifts. Ik heb een Hongaarse en hier heeft nogal wat aan mankeert. Op dit moment heb ik nog steeds een trillende 3e versnelling. Vanaf +/- 40 km tot 80 km trilt hij dusdanig dat hij boven de radio uitkomt. Hebben meer mensen dit probleem. Binnenkort krijgt hij dus een beurt en het is te hopen dat ze het probleem nu eindelijk kunnen tackelen. (al 5x iets aangedaan)Verder geen problemen. Vanaf de 1e beurt is de auto lekker los. Ik zie in de vele reviews dat veel mensen klagen over het accelereren; ik absoluut niet. Gewoon lekker doortrekken tot 5.000 toeren en dan gaat ie geweldig. Het is een hoge toeren motor en juist vanaf 4.000 komt het maximale koppel tot je beschikking. Wil je op de snelweg inhalen, gewoon terugschakelen naar de 4. De vijfde versnelling zit er alleen maar op als overdrive.
Ik heb onlangs Stickers laten aanbrengen. Zie foto’s.

Tijdens de Rai eigenlijk geconcludeerd dat dit onze volgende auto moest worden. Ik was niet tevreden over de VW Polo, nw. type met 1.2 motor en dus op zoek naar een soortgelijke auto qua kwaliteit, binnenruimte en uitstraling, maar met meer motorvermogen en toch wel zuinig.
Nadat wij een aantal proefritten hadden gemaakt, moest dit hem worden. Een knalblauwe met 5 deuren, trekhaak, LM velgen, Airco. Besteld op 11 juni, geleverd 21 juni. De 1e bij ons in de buurt. En dat levert dus leuke plaatsjes op, mensen die blijven staan, omdraaien etc. Het is echt een hele leuke auto en zo rijdt hij ook. Lekker snel, perfekt in de bochten, lekkere stoelen, alles goed overzichtelijk. kortom een hele goed rijdende en mooie auto. Helaas is de kofferruimte niet geweldig, maar deze is heel makkelijk uit te breiden, dus wij hebben nog geen vervoersproblemen gehad.
Nu ben ik waarschijnlijk wel een pietje precies, maar onze auto is geen toonbeeld van rust. Overal kraakjes en piepjes, op een slecht wegdek geen geweldig rijgedrag en soms zelf even de weg helemaal kwijt. Bleek een kapotte schokdemper te zijn. Deze is vervangen. Tevens een krakende versnellingsbak (3e versnelling). Dit is opgelost. De kraakjes zijn nog niet helemaal weg. Verbruik is nog niet geweldig. Ik denk ongeveer 1 op 12,5 tot 1 op 14.

Ik ben bang dat wij een zogenaamde maandagmorgen auto hebben. Zou toch niet mogen. Ik hoop dat alles tot tevredenheid wordt opgelost. Jullie horen nog.

Auto is nog 2x teruggeweest. Problemen zijn zo goed als opgelost. Op klinkerweg klinkt nog wel eens een kraakje, maar is niet meer storend.
Onderstel blijft wel een beetje rumoerig bij slecht wegdek.
Verbruik is redeleijk tot goed. 1-12 tot 1-14. Helaas lukt het me niet om zuiniger te rijden. Ik rijd gewoon te snel. Bij deze motor scheelt het wel enorm in verbruik als je max. 110 km/u rijdt. Het verbruik daalt dan al snel tot 1-18. Boven de 130 tot 150 verbruik al snel 1-10. Dus wil je zuinig rijden, hou dan max. 115 aan.

Update 15.000 km.
Geen problemen meer. Verbruik is nog wel hoog. Auto gaat binnenkort naar de garage voor een nieuwe voorruit (steenslag) en een beurt. Ik hoop dat na de beurt de auto zuiniger wordt.

-Fout in de schakelbak
-kapotte schokdemper
-achterklep kraakt
-diverse kraakjes
-3e versnelling resoneert vanaf 40 tot 8 km/u

Alles opgelost. Volgens garage blijft het kraken wel aanwezig, er is hard plastic gebruikt, zonder isolatiemateriaal.

PRIVATE LEASE Suzuki Swift