Suzuki Swift 1.2 Exclusive (2011)

autoreview

Suzuki Swift
Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki Swift 2010Suzuki SwiftSuzuki SwiftSuzuki Swift 2010Suzuki Swift

Signalement

UitvoeringSwift 1.2 Exclusive
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand laatst1.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Zeer prettige ervaringen op de eerste kilometers

 • 1.000 km

Een enorme overgang natuurlijk: van de Grand Vitara naar de New Swift. De autos vallen ook zeker niet te vergelijken, daarvoor is het verschil te groot. De Vitara, een automaat 2.0 liter, heb ik anderhalf jaar gehad. Naar tevredenheid. De auto bracht me precies wat ik er van had verwacht.

Toch heb ik me laten verleiden om de New Swift (exclusieve uitvoering, automaat, kleur wit) te kopen. Waarom? De Vitara viel op de snelweg een beetje tegen: veel lawaai, veel windvang en een hoog verbruik. Logisch, immers hij is niet voor de weg gemaakt. Toen ik in de Swift een proefrit maakte, was ik meteen verkocht.

De Swift rijdt tot nu toe fantastisch, al is het nog te vroeg om een definitief oordeel te geven. Het wachten (ongeveer 14 weken) was het in ieder geval meer dan waard. De eerste duizend kilometers zijn zonder problemen verlopen.

Pluspunten
* Gedrag op de weg. De auto heeft een goede vering en zijn wegligging is uitmuntend. Vooral in de bochten houdt hij zich erg goed. Voorts is hij stil. Het sturen gaat vrij licht. In ieder geval was het sturen in de Vitara stukken zwaarder.

* Het interieur is onopvallend, maar niet sober. Veel zwart, redelijk goede materialen, en mooie metertjes. De airco werkt perfect en dat is een groot verschil met de Vitara, waar de airco nogal wat lawaai maakte. In de Swift is hij bijna geruisloos en is het snel koel. Her en der zijn er nog wel wat kraakjes, maar dat zal de nieuwigheid zijn.

* Het verbruik is prima na 1000 kilometers. Op dit moment staat de meter (wel of niet betrouwbaar) op 1:18.6 en dat is boven verwachting. Ik ben geen strepentrekker en dat zal er ook wel mee te maken hebben. Ik ga er vanuit dat ik de 1:19 kan halen. Ik heb vooral op 80km-wegen gereden en nog maar weinig op de snelweg.

* De ruimte voorin is prima. Ik kan met mijn 1.95m prima in de auto zitten. De stoelen zitten goed. Ook de bijgekochte armsteun doet zijn werk.

Minpunten
*De ruimte achterin in de auto is beperkt. Weinig kofferruimte en achter mij hebben de passagiers weinig beenruimte.

* Ik mis wat vermogen onderin, maar wellicht dat de motor nog moet loskomen. Vanaf de start is het prima fel wegrijden, maar vanuit de 50 kilometer optrekken naar de 80 heeft de Swift nog veel moeite. Inhalen is daarom nog wel eens lastig. Het gaspedaal moet goed worden ingetrapt.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Suzuki Swift

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens