Suzuki Swift 1.0 GL (1990)
Uitvoering | Swift 1.0 GL |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 1990 |
De auto was in impuls gekocht. De Saab gaf problemen en werd te duur in onderhoud voor 2e auto. Erg leuk model, zuinig en betrouwbaar, dat sprak aan. Proefritje: De driepitter bleek op de gewone weg lekker pittig, weinig verschil met de 1.3. Op de snelweg is dat anders, maar daarvoor is hij niet aangeschaft. Bovendien klinkt die driecylinderroffel lekker.
Na 13 jaar en 91,000 km nog steeds met veel plezier gebruikt. Verbruik altijd tussen 1:16 en 18 bij korte afstanden. Nog geen plekje roest en nog mooi in de lak. Rijdt vooral lekker op de binnenweg.
Nadelen: hoge tildrempel voor weekendboodschappen en wat slappe stoelen. Het comfort is voldoende voor ons gebruik (ritjes tot 25 km), maar voor lange afstanden zou je eigenlijk GS stoelen erin moeten zetten. Het dashbord en uitrusting waren in 1990 erg karig, maar dat is bij recentere modellen beter. Wel vind ik de achterkant van de 1990 modellen met de nummerplaat tussen de achterlichten mooier dan bij latere versies.
2x achterste uitlaatdemper, 1x voorste schokdempers
2x accu. Eenmaal banden vernieuwd en dat komt er volgend jaar (100,000 km) weer aan.
Verder helemaal niets dan normaal onderhoud in de afgelopen 13 jaar.
Ik verwacht zonder problemen de leeftijd van belastingvrij rijden te bereiken.
PRIVATE LEASE Suzuki Swift