Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid Select (2026)

| Uitvoering | Swift 1.2 Smart Hybrid Select |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 700 km |
Een eerste update van onze nieuwe Swift
Na 2 nieuwe Suzuki Swifts waarvan de laatste een Sport uit 2023, besloten we najaar 2025 weer te kijken naar een nieuwe Swift om die vervolgens op te halen begin 2026.
Helaas is de sport versie niet meer verkrijgbaar en moet ik zeggen dat de basis versie ons in eerste instantie niet overtuigde. Daarnaast was de wens een automaat en ook daar vonden wij op internet verschillende reacties betreffende de CVT.
Toen wij bij onze dealer Kroon in Veenendaal in september 2025 binnen kwamen waren we gelijk onder de indruk van een nieuwe rood-zwarte Swift met een uitgebreid uiterlijk optie pakket en die auto was dan ook de basis voor de keuze die wij in een altijd prettig onderhoud met Richard Kroon maakten.
Het is dus een Swift select automaat geworden, rood met zwart dak en o.a. het GT-pakket, 17-inch velgen, zwarte logo’s etc.
Naast dat wij hem zelf er mooi vinden moet ik zeggen dat we veel positieve reacties krijgen maar e.a. had uiteraard wel een prijskaartje.
Wij konden de auto in de tweede week van januari ophalen en we hebben nog te weinig km’s gereden om een degelijk algemeen oordeel te vellen.
Wat wel opvalt is dat de CVT bij normaal optrekken en op de snelweg mooi laag in toerental blijft. Bij serieus optrekken of wanneer de cruisecontrol snelheid verhoogt dan gaat het toerental gelijk richting de 5000rpm en dat valt wat tegen.
Het is geen Swift Sport maar de auto valt met 83pk in combinatie met een gewicht van 935kg zeker niet tegen.
Wat betreft de waarschuwingspiepjes kan ik simpel zijn. Als je deze niet uitzet of en zeker in het begin vergeet uit te zetten dan is het rijden geen pretje. Uiteindelijk is het uitzetten redelijk eenvoudig en daarover later meer.
Wat middenarm steun betreft is mijn mening bij onze derde Swift dat deze eigenlijk onmisbaar is en na een eerste tankbeurt staat het verbruik op 1:20.
Ik zal over een paar maanden weer een update geven.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

EV-verkopen krijgen harde klap, verrassende nummer één autoverkopen januari

Praktijkervaring Suzuki Swift (2024 -): Een toonbeeld van betaalbaar autorijden

Suzuki Swift uitstekend voorbeeld hoe extreem zuinig een lichte, compacte hatchback kan zijn

Met de Swift van 2005 definieerde Suzuki de bekende looks die ook de nieuwe weer heeft