Suzuki Alto 1.0 GA (1999)
Uitvoering | Alto 1.0 GA |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Wat wel bevalt:
Ik rij niet veel kilometers dus moest er een goedkope auto komen die mijn Fiatje moest vervangen, en daar voldoet de Alto prima aan, wegenbelasting is peanuts verzekering ook en met het onderhoud valt ook prima te leven. Het verbruik is met 1 op 19 meer dan uitstekend (rustige rijstijl en zelden snelweg).
Comfort van de stoelen valt reuze mee, uiteraard kun je niet met 4 volwassenen een eind op vakantie gaan maar daar is de auto dan ook niet voor gemaakt, met z´n tweeën is het prima te doen.
De auto heeft mij nog nooit in de steek gelaten, een betrouwbare auto dus.
Wat absoluut niet bevalt:
De 1.0 is geheel futloos (accelleratie, als je daar van spreken mag is een ramp en na heel lang aandringen lukt het om 140 op de klok te krijgen... wel met wind mee), even snel inhalen is er niet bij, nu snap ik dat dit de auto daar niet voor is maar het had wel iets pittiger gemogen, dit had gelukt door de overbrenging van de versnelling niet zo lang te maken, dan lever je wat in op verbruik maar dit weegt niet op tegen de wat betere prestaties. Invoegen op de snelweg als het verkeer met 120 km/h voorbij raast is gewoon gevaarlijk, mijn vorige auto ook een 1.0 was absoluut een stuk pittiger.
De GA uitvoering is wel erg karig, standaard heeft de auto niets... zelfs geen achterruitenwisser of een klokje op het dashboard of iets simpels als een hoedenplank, kortom helemaal niets!
De vering houdt niet te wensen over en de wegligging is mede door de standaard fietsbanden niet om over naar huis te schrijven,de auto glijdt erg snel over de voorwielen weg, en dan hoef je niet gek te doen (kan ook niet trouwens). De algehele indruk doet erg goedkoop aan en dat is jammer, Suzuki had meer aandacht moeten besteden hieraan.
Conclusie:
Een goedkoop wagentje in onderhoud, verzekering en wegenbelasting, dat ook nog eens prima zijn waarde behoudt en zuinig is met benzine. Alleen niet voor mij geschikt, te langzaam (op het gevaarlijke af) en te karig uitgevoerd en dan ook nog eens een matige wegligging, dus geen Suzuki meer iig geen Alto, de volgende wordt waarschijnlijk weer een Fiat. Geschikt voor de stad als boodschappenwagen en voor mensen die niets van hun auto verwachten, behalve dan dat deze het altijd doet, dan heb je er een prima karretje aan.
Geen enkel probleem, een zeer betrouwbaar vervoermiddel!
Alleen regulier onderhoud.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee