Suzuki Alto 1.0 Exclusive (2010)

Suzuki Alto
Suzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki AltoSuzuki Alto

UitvoeringAlto 1.0 Exclusive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Een nieuwe auto is altijd leuk

• 200 km

Afgelopen vrijdag hebben we onze nieuwe Suzuki Alto in ontvangst genomen. Het is de eerste auto die ik ooit nieuw heb gekocht, een ervaring op zich.
De auto is pittiger dan gedacht, in de eerste drie versnellingen. Het is niet moeilijk om met slippende voorbandjes op te trekken. Boven de 100 kilometer moet je terugschakelen om tempo te kunnen maken. Al met al vind ik de auto verbazend soepel rijden gezien het kleine motortje.

Wat ik mis is informatie over buitentemperatuur (gladheid) en actueel benzine verbruik. Als je merkt dat je met 120 km per uur veel meer verbruikt ben je misschien geneigd te zakken in snelheid als je zuinig wilt rijden. Ook vind ik het feit dat de spiegels niet verwarmd kunnen worden, zelfs niet in ons meest uitgebreide model, niet handig.

Later meer, als de kilometerstand het oordeel gefundeerder maakt.

Na de winter

We hebben de auto nu bijna een jaar waarin we 20000 kilometer hebben gereden. Lijkt me een intensief gebruik voor een Alto. Hij heeft het echter prima doorstaan. De auto was zelfs op winterbandjes mee naar de wintersport.

Ik vind de Alto heerlijk rijden. Het driecilinder motortje is pittig genoeg en je kunt redelijk goed versnellen mits je tijdig terugschakelt.

Het verbruik is in de loop van de tijd iets gestegen maar dat kan aan de winterbanden liggen. Het zit nu tussen de 1 op 18 en 1 op 19 bij een rustige rijstijl.

Problemen om mee naar de garage te gaan zijn er niet geweest. Ja, het raampje aan de linkerkant blijft hangen als je het knopje niet even terugbeweegt in de neutraal stand.

We hebben ondanks deze positieve review de Alto toch ingeruild en wel voor een Renault Clio diesel met een A label maar dit hebben we alleen gedaan omdat de bagageruimte van de Alto wel erg klein is en je niet met goed fatsoen een volwassenene op de achterbank kunt laten zitten. Kortom, vanwege het formaat.

6,5