Subaru Legacy Stationwagon 2.2 GX 4WD (1993)
Uitvoering | Legacy Stationwagon 2.2 GX 4WD |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na een paar maanden een bijna identiek model te hebben gehad, die een stuk minder was qua staat en onderhoud, kwamen we deze in oktober 2006 tegen.
Het type en de uitvoering hadden we eerder namelijk welbewust gekozen. Het wensenlijstje was destijds groot: automaat, geschikt als trekauto (oldtimers/aanhangers), winter(sport)auto, stationwagon, betrouwbaar, enzovoorts. Eerst hadden we een Citroen Xantia automaat. Fijne auto maar iets te gewoontjes.
Nou is deze Sub ook niet zo’n opvallende auto, maar heeft net wat meer eigenzinnigheid/opties die hem (voor mij) leuk maken. De 136 pk boxermotor met automaat, de 4WD, airco, leren stuurwiel, stoelverwarming, deels luchtvering. We hadden geluk deze Legacy te vinden want er zijn er niet veel met deze specs, en dan betaalbaar.
De auto is altijd goed onderhouden geweest, het merendeel van de leeftijd door een Subarudealer in Hilversum. Hij heeft bij 80.000 km de automaat gereviseerd, blijkbaar een fabrieksfoutje. In ons eigendom zijn er wel wat zaken vernieuwd. Dat heeft grotendeels te maken met de ouderdom van de auto. De GX heeft oppompbare schokdempers. Deze willen na vijftien jaar wel de geest geven: lekkage aan de rubber balgen. In 2006 was de rechterachterschokdemper vervangen, en in april 2007 de linkerachterschokdemper. Kan ie er weer vijftien jaar tegenaan! De homokineten voor moesten ook beide vervangen worden (dec 2006 en nov 2007). In het voorjaar
van 2007 begon de verwarmingsunit te lekken: grote rookwolken door de roosters. Oei! Betekende dat het dashboard los moest...
Dat is door een goede garage gedaan in Gilze (Jan Seegers, die als hobby en specialisme de Subaru boxermotoren heeft) die opmerkte dat zoiets eigenlijk nooit voorkwam. Dat nemen we dan maar voor waar aan... de betrouwbaarheidspolls lijke
Homokineten, luchtschokdempers, verwarmingsradiateur