Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)

autoreview

Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)
Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)Smart city-coupé smart & pulse 61pk (2004)

Signalement

Uitvoeringcity-coupé smart & pulse 61pk
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Smart rijdt soepel en gaat rap van z"n plaats, is zeer handelbaar als stadsauto, ik denk daarbij aan het parkeren. Voor langere afstanden is het ook een prima auto dit daar het comfort in de Smart zoals de stoelen een prima zit geven. Aanschafprijs is erg hoog maar daar krijg je wel een veilige auto voor met veel technische snufjes zoals ESP,ABS en airbags. De kosten zoals benzine en wegenbeasting zijn daarintegen weer laag. Het schakelen met de semi- automaat is fantastisch voor in het stadverkeer en file"s. Motorcompartiment is zeer goed geisoleerd en er dringen dan ook niet veel dB"s door in het interieur.
Kort samengevat: het rijden in een Smart is leuk en plezierig.

PROBLEMEN

In de Smart is na 6200 km al een nieuwe motor (draaiende gedeelte) gemonteerd, zuigerveren niet goed meer, te hoge compressie gemeten. Nieuwe motor heeft nu 3000 km gedraaid en geeft weer problemen zoals:
- Topsnelheid circa 125 km/h, gaat daar zeer traag heen.
- Motor komt te traag op bedrijfstemperatuur, pas na 12 km.
- Motor verbruikt olie, uitlaat rookt.
- Benzine verbruik 1:11,4 gemiddeld.

Al met al denk ik dat ik de enige ben met zoveel problemen in een korte tijd, maar ik hoop dat er via de dealer een oplossing voor komt. Toch was ik tot de eerst 5000 km een tevreden Smart rijder zoals beschreven in het testverslag.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens