Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition (2011)

Skoda Superb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition (2011)

UitvoeringSuperb Combi 1.6 TDI Greenline Ambition
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Blij

Sinds een week rijd ik nu met een nieuwe Superb Combi Greenline.
Zilverkleurig in Ambition trim met chocoladebruin leer, driver en vision pakket en matzwarte daklijsten.
Wat een heerlijke en mooie auto. Prima wegligging, fijne stoelen en een zee van ruimte. Mooi stil en stevig afgewerkt. Na een Toyota is dit een verademing qua feels, looks en wegligging.
Verbazend is het, op deze jonge kilometerstand, gemiddelde verbruik van 4,8 l/100km.
Het enige ontgoochelende is de klank van het standaard stereosysteem, helaas is het soundpakket niet beter en daarom zijn meerinvestering niet waard. Dan maar naar de vakhandel en mooiere speakers laten inbouwen.
Tenslotte wil ik graag alle twijfels wegnemen over het vermogen van de 1.6 TDI-motor. Om mee te komen in het dagelijkse verkeer, kom je nooit wat te kort. Als je hem tussen 2 en 3000 rpm houdt, kun je zelfs aardig doortrekken. Ook met 4 volwassenen aan boord probleemloos. Verwacht geen uitzonderlijk sportieve prestaties, maar daar is een Greenline ook niet voor bedoeld, tenzij je wil doorsparen voor een 3.6 V6.
Kortom veel luxe en duurzame kwaliteit voor zijn geld.
Ik geniet van iedere kilometer.

Blij II

Nog steeds erg tevreden, de motor wordt soepeler en gretiger en het verbruik daalt nog steeds.
Na wat langere ritten is het nieuwe record 4,6l/100km, en dan heb ik niet gekropen, maar ben gewoon met het verkeer meegereden. In de stad blijf ik bij 5,8l/100km hangen.
Dat is gemiddeld beduidend minder dan met mijn Prius(5,5l/100km op de snelweg en 7,1l/100km in de stad), terwijl ik nu wel met een zwaardere en grotere bak rij. De tijd staat niet stil.

Heb net de elektrisch inklapbare spiegels ontdekt, vooral tot groot jolijt van de kinderen.
Het bruine leer blijkt nu al goed bestand tegen vieze kinderschoenen en plakkende handen.
Verder werkt het start-stop-systeem uitstekend, ook in de file.

Blij III

Na 4000km naar volle tevredenheid, heb ik eigenlijk bar weinig toe te voegen. Comfortabel, stil, ruim, luxe, geweldige stoelen. Nog steeds gemiddeld 4,8l/100km en geen problemen.
Heb nu al zin in de vakantie naar zuid-Frankrijk met de kids(3). Lekker volle bak en veel rijden :-)

Het geluid van de radio blijft voor deze klasse erg belabberd, zeker met klassieke muziek. Ga ik nu wat aan doen.

Verder geniet ik net zoals al die andere Superb-rijders.

en ja, nog steeds blij

Na ritten op en neer naar Brussel en Parijs raak ik steeds meer gehecht aan deze heerlijke auto. Ligt als een blok op de weg, heerlijk 160 cruisend. Mooi stil en dat alles met een verbruik van 1 op 21.
De motor wordt steeds soepeler maar misschien wil ik hem toch chippen voor wat meer koppel.
Iemand reeds ervaring?

Verder zijn de stoelen perfect, nooit meer rugpijn. Geen rammeltje noch piepje. Bas van Putten heeft gelijk, kwaliteit/prijs onklopbaar.

tja

Na 10000km ben ik overtuigd van de kwaliteiten van de Superb. Iedereen die zo’n 30000€ te besteden heeft en met kinderen rondrijdt, kan ik van harte aanbevelen om eens een kijkje te nemen bij de Skoda-dealer.
Verder is mijn gemiddeld verbruik na 10d km zo’n 5 liter/100km. Niet gek voor zo’n grote zware auto.
De stoelen zijn de andere grote kwaliteit, na al die kilometers geen centje pijn. Verder blijkt de xenon verlichting een verwennerij in het donker.
Tja, een beetje saai maar wel super(b)!

blij IV

Na vele langere ritten en nu ook naar Dortmund heen en weer, volledig ovetuigd van de rijkwaliteiten van mijn Superb. In ruig weer met harde wind en veel regen op de Duitse snelwegen probleemloos en comfortabel cruisen. Goed xenonlicht, stabiel op de weg, ook met 160 kmh, ook al was dat maar weinig mogelijk.
Op ritten naar Rotterdam, heen en weer, gemiddeld verbruik 4,8 liter.
Bij een zuinigheidsrit tegen gemiddeld 100kmh, ook al 4,2 gehaald.
Echte gemiddelde zit nu op 5,1 liter bij gemengd verbruik. Dat haalde ik met mijn Prius zelden…
Nogmaals heerlijke stoelen en geen rammels of kraakjes. De zilveren lak is solide en straalt mooi. Kortom een permanent groot plezier.

9,5