Skoda Superb Combi 1.4 TSI PHEV Sportline Business (2020)

Skoda Superb Combi
Skoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb CombiSkoda Superb Combi

UitvoeringSuperb Combi 1.4 TSI PHEV Sportline Business
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

3 jaren vliegen voorbij

3 jaren geleden ben ik beginnen rijden met deze Skoda Superb iV wagon. Alle opties aangeklikt, behalve het automatisch parkeren en het panoramisch dak, wegens het verlies aan hoofdruimte. Het was een plezier om mee te rijden, van de kleine ritten privé, tot de middellange ritten zakelijk en zeker tijdens de vele lange ritten, zowel voor vakanties (Zuid Frankrijk) als zakelijk (overal in Duitsland).
Maar na bijna 140.000 km gaat hij binnen 2 weken weg. Daarom toch kort even mijn bevindingen noteren.

Eerst het goede:
- Superb ruim
- Ingetogen, niet zo opvallende wagen
- Fijne reiswagen (geen sportwagen, verre van)
- Mooi interieur
- Dat er zovelen in België op het linker rijvak vertragen als ze een zwarte Skoda stationwagon op het rechtse rijvak zien rijden

Dan wat er is fout gelopen:
- De optie "draadloze Android auto" pas actief na een update toen ik de auto al een jaar had
- 2 keren dat de multimedia bleef "laden", uiteindelijk naar de garage voor een reset, maar wegens de drukte elke keer een maand zonder muziek, navi, automatische cruisecontrol,... gezeten.
- Het secundaire koelsysteem had een warmtewisselaar die stuk was. Toen een maand lang met vervangwagens moeten rijden. De reden was nog erger: "Er werd bij de ontwikkeling niet verwacht dat deze PHEV dagelijks zou worden opgeladen aan een laadpaal" Natuurlijk is dit niet officieel gezegd, maar wel langs de neus weg
- Die isomo blok onder de passagierszetel is dikke rommel, vanaf dag 1 wist ik dat dit stuk ging gaan.
- In het begin stonden de automatische grootlichten foutief afgesteld, waardoor iedere vrachtwagen chauffeur werd verblind.

Zou ik terug een Superb nemen? Jazeker
Maar dit is een auto "van het werk", dus moet de vraag zijn: Zou ik deze Superb privé kopen? Ja, maar niet de iV, aangezien het voordeel voor een privé persoon minimaal is...

7,5