Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Business Edition (2007)

Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Business Edition (2007)

UitvoeringOctavia Combi 1.9 TDI Business Edition
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Het was tijd om een nieuwe lease auto uit te zoeken en ben na een grondige schifting en proefritten uitgekomen op de Skoda Octavia Combi 1.9 tdi Business Edition. Als extra bovenop het Business-pakket heb ik nog extra getinte ramen achter, uitlaatsierstukken, alu-kleurige daklijsten, trekhaak en de stream-radio laten monteren.
Nu, 4 maanden en 15.000 km verder, heb ik een goede eerste indruk van de Tsjech en ik moet zeggen dat ik geen moment spijt heb van mijn keuze! Wat een geweldige auto!

Rij-eigenschappen.
Ondanks dat het niet de modernste diesel is, komt hij toch vlot van zijn plek. De aanwezige ’grom’ ervaar ik niet als storend, integendeel; het klinkt wel sportief! Ook op het wegggedrag is niets aan te merken

Afwerking en interieur.
De auto geeft geen krimp; geen rammeltjes, kraakjes of piepjes. Goede materiaalkeuze is belangrijk en dat hebben ze bij Volksw.. eh Skoda goed begrepen! De stoelen zitten goed, de beenruimte achterin is redelijk. Wat mij opviel is dat het wel even duurt voordat je de ideale zitpositie hebt ontdekt maar door de meervoudige stoelverstelling gaat het toch lukken! Er zijn voldoende opbergvakken alleen de plek van de flessenhouder (tussen de voorstoelen) is niet ideaal. Nu ik toch met de verbeterpunten bezig ben gelijk maar de rest noemen; de stream-radio (600 euro) STOORT bij bepaalde zenders (BNR). Dit is me sinds mijn 1e MINI in 1983, niet meer gebeurd!! Ook de climate control valt me wat tegen. Ik merk dat ik regelmatig de temperatuur moet aanpassen. Met de 2 auto’s die ik hiervoor had en ook hiermee uitgerust waren had ik dat niet. gewoon op bijv. 19 graden zetten en klaar! Qua uitvoering is de business-line uitstekend! Op navigatie/carkit na alles wat er maar te wensen valt! Super! De automatische ruitenwissers en verlichting zijn ideaal!

Na een paar weken deed de achterruitwisser het niet altijd. Naar de dealer geweest en die ontdekte een fout in de computer-afstelling en is verholpen.
Bij 14000 km ging het lampje branden van het olie-niveau?!?! Wel erg snel, maar goed; direct bijgevuld en we houden het in de gaten.

update

Na een kleine 3 jaar en 130000 km is mijn mening eigenlijk nog onveranderd; een zeer betrouwbare auto waar, op de radio na, niets op aan te merken is. De radio stoort nog steeds als ik bijv. in de buurt van Amsterdam kom. Er is een ontstoorder ingezet maar dit helpt niet..
Het is wel een bandenvreter; elke 40.000 km nieuwe voorbanden.

Verder is het zeker een aanrader. Betrouwbaar en zeer compleet!

einde oefening

Op 10 december, een maand voor m'n nieuwe auto geleverd wordt, begaf een drijfstang het.. de leasemaatschappij laat hem niet meer maken. Zo kan het zijn dat je een nagenoeg probleemloze auto binnen no-time kwijt bent. Jammer!

PRIVATE LEASE Skoda Octavia