Skoda Octavia Combi 1.8 TSI Elegance Businessline (2012)
Uitvoering | Octavia Combi 1.8 TSI Elegance Businessline |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Eerste ervaringen met DSG-7 en caravanrijden
Sinds begin februari van dit jaar in het bezit van een Skoda Octavia Combi 1.8 TSI Elegance Businessline met DSG-7. Weer positieve ervaringen na vorige Skoda ! Vooral het caravan rijden met dsg-7 versnelling is prima. Zuinig ( 1 op 10 !) , geen olieverbruik en makkelijk in plaatsen van de caravan op de camping. Ook zonder caravan uiteraard veel rijplezier. In de stad tussen 1500 en 2000 toeren en bij 120 km per uur 2400 toeren leveren bij rustig rijgedrag een verbruik van 1 op 16 tot 17. Het lijkt weer het zelfde succesverhaal te worden zoals bij de vorige auto. De 1.8 TSI is voor een caravan met 1000 kg leeg gewicht een "must". Het rijden ermee is zeer comfortabel ! Ik blijf u op de hoogte houden bij het oplopen van de km's. Nog een interessant detail: bij de vorige Skoda na 52000 km nog geen 300 euro totaal aan kosten gehad (inclusief grote beurt bij 30000 km). Geen nieuwe banden, slechts een stoffilter laten vervangen en eenmaal een 0.5 liter olie bij laten vullen bij wintercheck (deze check is gratis bij lid van verrassend Skoda !). U merkt het: ik ben en blijf zeer tevreden over de Skoda Octavia !!
Ondertussen ben ik de 30000 km genaderd. Ik heb reeds de grote beurt 300000 km laten doen i.v.m. de garantie. Niets bijzonders gevonden bij de diagnose. Ik had niet anders verwacht ! Het rijden met de DSG-bak is een genot. Het maakt het rijden een stuk comfortabeler en minder vermoeiend. Het rijden met de caravan is ook prima. De automaat reageert feilloos. Bij hellingen tijdig terugschakelen en bij lang afdalen wordt ook terug geschakeld om op de motor af te remmen. Kortom precies doen wat er moet maar dan automatisch ! Die DSG- bak zal ook bij een volgend exemplaar weer aanwezig zijn. De business uitvoering is ook prettig. De navigatie is goed alleen lang nog niet alle mogelijkheden gebruikt. Ook de xenos-verlichting bevalt prima. Ook nu weer de banden op 2.5 bar en ik gebruik nu ook winterbanden..
De octavia blijft voor mij een succesverhaal. De specificaties van de nieuwe modellen zijn ook weer veelbelovend. De prijs-kwaliteit verhouding van de Octavia blijft onveranderd goed. Een aanrader dus voor de prijsklasse die je zoekt !
Ik blijf u op de hoogte houden.

Skoda Octavia Combi BWJ 2011 1.2 TSI 105PK Ambition BL | TREKHAAK | CLIMA | NAVI | CRUISE | PDC |
- 2011

Skoda Octavia Combi 1.6 FSI TOUR BJ09 AIRCO LMV
- 2009

Skoda Octavia Combi 1.8 TSI 160pk 4x4 UNIEK | 156.000 km NAP | Trekhaak |Carplay | Cruise | Zeer Net |
- 2011