Skoda Octavia 1.6 TDI Greenline Businessline (2014)
Uitvoering | Octavia 1.6 TDI 110pk Greenline Businessline |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Het valt niet tegen....
Na 2,5 jaar in een auto met 25% bijtelling gereden te hebben, vond ik het tijd om de fiscus wat minder te spekken. Ik koos daarom voor een auto met 14% bijtelling, in mijn geval een Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenline Business. In de kleur zwart, met de volgende opties: Columbus navigatie, icm verkeersbordenherkenning en lane assist. Donkere achterruiten, voetruimteverlichting, kleurendisplay. Xenon verlichting, afneembare trekhaar, 17" Crystal velgen, lederen bekleding en stoelverwarming en 220V aansluiting achterin.
Op 30 december 2014 was het zo ver en kon ik mijn nieuwe auto (net op tijd!) ophalen bij de dealer. De week ervoor was hij geproduceerd, en dat rook je nog. Bijzaak, de lijmdampen trokken in een weekje wel weg.
Mijn vorige auto was een Opel Zafira Tourer automaat, met 165 pk. Ik was bang dat ik het vermogen van die auto zou missen, maar dat valt mee. De Zafira woog 500 kg meer dan de Octavia en was wel wat sneller qua acceleratie maar ik mis het hogere vermogen uit de Zafira niet echt. De Octavia rijdt goed, maar toch minder strak dan de Zafira. Ruimte in de Octavia is prima in orde, zowel voorin (ik ben 2 meter lang...) als achterin. De navigatie Columbus bevalt prima, en het automatisch uitschakelen van het grootlicht als er een tegenligger aan komt is een nuttig gadget. De auto rijdt gemiddeld 1 op 19,5 wat me redelijk lijkt. Weinig verschil tussen zomerbanden (continental) en winterbanden (michelin). De auto is vrij stil, de lederen bekleding zit heerlijk icm de stoelverwarming. Qua zitcomfort ben ik wel op achteruit gegaan tov de Zafira. In de Zafira zaten ergonomische stoelen in de Octavia de standaardstoelen van de greenline. Maar ik wil niet zeuren, ik deed het om de lagere bijtelling en dat is zeker gelukt. Mijn maandelijkse bijdrage is gedaald van 460/maand netto naar 190/maand netto.
Al met al ben ik tevreden. Over een paar maanden meer.
Adieu!
Wegens verandering van baan moest ik de Octavia inleveren. Samenvattend heb ik er 11 maanden (en 61000 km) heel prettig in gereden. Met drie kinderen was het op de achterbank wat krap, maar wat heb ik verder van de auto genoten. Al met al kan ik de auto (voorzien van smokkelsoftware..:)) aan iedereen aanbevelen.

Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Elegance Business Line | Trekhaak | Org NL | Dealer Ond. | Navigatie | Cruise Control |
- 2013

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Greentech Style Business | Trekhaak | Carplay | Parkeersensoren | Elekt Achterklep | Stoelverwarming | Canton | Keyless |
- 2017

Skoda Octavia Combi 1.4 TSI G-TEC Ambition Businessline