Skoda Fabia Combi 1.2 TDI Greenline (2010)

Skoda Fabia Combi
Skoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia Combi GreenlineSkoda Fabia Combi GreenlineSkoda FabiaSkoda FabiaSkoda FabiaSkoda FabiaSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia Combi ScoutSkoda Fabia Combi ScoutSkoda Fabia Combi ScoutSkoda Fabia CombiSkoda Fabia CombiSkoda Fabia Combi ScoutSkoda Fabia Combi ScoutSkoda Fabia Combi Scout

UitvoeringFabia Combi 1.2 TDI Greenline
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Ik heb de auto gekocht omdat mijn werkgever niet langer een lease auto wilde verstrekken. Dan ga je rekenen en maak je een keuze en dan kom je eigenlijk niet om auto's heen waar geen wegenbelasting voor verschuldigd is. Dus puur rationeel aangekocht.

Mijn eerste reactie toen ik de auto ging ophalen;

Wat heb ik nou toch gekocht, hij is niet mooi, rijd slecht, en bij het optrekken lijkt het wel of ik de handrem er steeds op blijft staan. Het regende erg hard en waaide fors met als gevolg veel lawaai in de auto ( dakreling?) Eigenlijk wilde ik hem meteen de dag erop terug brengen. Thuis gekomen weer aan het rekenen gegaan. Wat zou een tweedehands BMW 118D gaan kosten. Al snel de conclusie getrokken dat dat maandelijks toch een stuk duurder was. Uiteindelijk besloten om het 2 weken aan te kijken. En wat blijkt, het begint te wennen. Je raakt gewent aan de auto.

Wel viel vanaf het begin het brandstofverbruik erg tegen dit komt vooral omdat de verwachting door de fabrikant wordt gewekt dat je 1 op 29 moeten kunnen halen. Uiteraard weet je wel dat hij in de praktijk meer brandstof verbruikt. In mijn berekeningen voorafgaand aan de aanschaf was ik uitgegaan van een gebruik van 1 op 25.

In het begin kwam ik op een gemiddeld gebruik van circa 1 op 20 uit. Maar daarvoor moet ik wel mijn rijstijl aanpassen. Rij ik lekker door dan is het verbruik al snel 1 op 17. Dit is toch erg teleurstellend omdat dit ook te realiseren was met de BMW.

Tijdens een reis met de auto naar Oostenrijk was ik erg benieuwd hoe de auto op de snelweg zou presteren. Je kunt met de auto constant 140 tot 150 kilometer per uur rijden. Ook op het moment dat het bergop gaat kan de auto goed mee. Uiteindelijk kwam het verbruik uit op 1 op 19. Het leuke aan deze auto is zijn ruimte.

De laatste ritten in Nederland komen uit op 1 op 23 tot zelf 1 op 24. En daar hoef ik dan niet eens extreem mijn best te doen.
Al met al ben ik toch een tevreden gebruiker geworden.

PRIVATE LEASE Skoda Fabia