Skoda Citigo E iV Ambition (2020)

autoreview

Skoda Citigo E iV Ambition (2020)

Signalement

UitvoeringCitigo E iV Ambition
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
KM-stand laatst1.000 km
Lezerswaardering: 59%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Skoda Citigo eiV Ambition

 • 1.000 km

Onze vorige auto (Ook een Skoda) werd slecht en dus moest er iets anders komen. Deze elektrische Skoda Citigo eiV hebben we vorige week opgehaald en zal gebruikt gaan worden als 2e auto naast onze Tesla Model 3. Daarmee zijn we nu volledig overgegaan op elektisch rijden. De aflevering was een stuk indrukwekkender dat die van onze Tesla. We kregen zelfs koffie, een flesje wijn en uitleg van de dealer (A-Point in Amsterdam). Wel alles op gepaste afstand uiteraard i.v.m. Corona. De auto was netjes 100% opgeladen.

De auto is uitgevoerd als Ambition in het Wit met als uitbreiding het comfort pakket wat betekent dat er stoelvervarming, parkeersensoren en een paar extra speakers inzitten. De kleur Wit staat de auto best goed (vind ik). Vooral de stoelvervarming leek ons handig om het elektrische verbruik van de kachel te verminderen tijdens de koude dagen. Ook heeft de ambition uitvoering iets kleinere wielen wat het verbruik ten goede zal komen.

De auto rijdt verassend comfortabel en volwassen voor zo'n kleine auto. Niet zo snel als de Tesla uiteraard, maar zeker tot 80km/h ben je heel snel weg, de max ligt op 135 km/h (op de teller). Ook is de auto erg stil, zeker voor een A segmenter. De auto geeft nu een range van 200KM aan bij 100% laden, maar neemt (met deze temperaturen) tijdens het rijden elke keer toe. De komende tijd zal deze guesstimater zich meer gaan instellen op het daadwerkelijk gebruik van de auto. Het verbruik van de skoda tot dusver ziet er erg goed uit dus ik verwacht dat de range verder gaat toenemen.

De auto kom met de skoda connect app. Daarmee kun je op je telefoon zien waar de auto zit, hoeveel er in de batterij is, het laden regelen en de auto voorverwarmen of koelen.

Voor ons lijkt dit echt de ideale 2e auto te zijn. We kunnen altijd aan huis laden. Als ik kijk naar de manier waarop wij deze auto zullen gebruiken zullen we altijd meer dan genoeg range hebben. En als we verder moeten pakken we de Tesla.

Range neemt toe

 • 1.000 km

Wat ik al een beetje verwachtte is uitgekomen. Nadat ik de auto ophaalde met een range van rond de 200KM bij 100%, is dat nu na 3 weken toegenomen tot 244KM. Dat komt uiteraard door het mooie weer (waardoor de kachel niet aanhoeft), maar waarschijnlijk ook doordat de guestimator wat echte kilometers nodig heeft om in te leren. Ik ben benieuwd of dit de komende tijd nog verder zal gaan toenemen. We rijden (door Corona) op dit moment helaas niet zoveel.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens