Seat Leon ST 1.6 TDI Style Business (2014)
| Uitvoering | Leon ST 1.6 TDI Style Business |
| Versnellingen | 7, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 800 km |
| KM-stand laatst | 800 km |
Onze vakantie auto
Toch maar even een verslag geschreven van onze ervaringen met de vakantie auto.
Een gloednieuwe Seat Leon Diesel werd ons in Portugal beschikbaar gesteld.
Toch in 2 weken tijd geheel Portugal doorkruist, met let wel 5 personen en alle koffers in een bergzaam gebied en met hete temperaturen. Dus een goede test.
Heerlijk om weer eens een diesel te rijden zeker met al dat klim werk. Je zag veel auto's langs de wegen staan met de klep open, deze werd niet warm of koud van het toch relatief zware werk.
We hebben met de auto grotendeels kleine stukken gereden, met als langste stukken die van ongeveer 400 KM. Maar in totaal Portugal van beneden naar boven afgereden.
Ondanks de 16 TD beschikt de auto eigenlijk altijd over voldoende trekkracht, zelfs bepakt en bezakt.
Het verbruik, zie foto is volgens mijn bescheiden mening zelfs mooi.
Op een volle tank konden we volgens het systeem 850 KM rijden. Een volle tank koste daar een stuk minder als hier.
De navigatie was uitgeschakeld in de huurprijs, zat er wel in, maar we hadden eigen TomTom.
Verder veel gadgets en systeem informatie die in vergelijking met onze Insignia heel simpel te gebruiken waren. Je krijgt veel informatie via de schermpjes tussen de tellers. Ook de Blue Tooth werkt perfect.
Klimaat regeling prima, met 1 klein minpuntje en dat is de plaats van de ventilatie achter. De passagier in het midden achter heeft bevroren knieën na een lange rit. Richten of uitzetten was geen optie.
Eigenlijk kunnen we na meer dan 1600 KM en 2 weken maar 1 groot minpunt vinden op een prima auto en dat zijn de stoelen. Waardeloos, zowel voor als achter. Wat waren we blij als we er even uit konden, zelfs al na een paar uur.
Voor een wat groter gezin, zou ik deze auto uiteindelijk niet aanraden, maar puur en alleen op de banken. Verder een prima auto!
(ps in het overzicht staat dat het een automaat was, maar we hadden een 5 bak geschakeld. Ik weet niet hoe ik dat nog kan wijzigen excuses)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Je auto verkopen aan grote online inkoopsite? Snelle reactie en redelijke prijzen

Praktijkverbruik: zo zuinig is de Seat Leon (2013-2020)

Peugeot 308 SW vs. Seat Leon ST - Occasion Test

'Volgende Seat Leon ook als stationwagon' - Terugblik