Seat Leon ST 1.4 TSI ACT 150pk FR (2014)

Uitvoering | Leon ST 1.4 TSI ACT 150pk FR |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste Review
In November 2014 deze auto aangeschaft en ik moet zeggen, wat een prachtauto!
Na Skoda Octavia en Fabia en VW Up gekozen voor deze auto vanwege de sportieve uitstraling en het Design. Wederom dus een telg uit de VAG familie.
Heb de FR Dynamic Act met 150 PK met cilinder uitschakeling en dat bevalt tot op heden prima.
Heb de volgende upgrades als extra's genomen.
- Drive (DCC/Dynamic Chassis control)
- Executive(el.panoramadak en alcantara)
- DSG bak
- DAB+ ( digitale radio)
- Metallic lak (Nevada wit)
- 17 inch LM velgen zwart icm winterbanden.
Auto rijdt fantastisch icm het Drive pakket,meestal op de snelweg in sportstand wat direkt voelbaar is in zowel vering als acceleratie. Dit met een DSG bak is puur genieten.
Verbruik(gecombineerd stad/snelweg tot op heden gemiddeld zo'n 1:14.5.(op winterbanden)
Heerlijke muziekinstallatie met 11 speakers (Seat Sound)en navigatie (is inderdaad een beetje traag maar niet storend)
Rijden op 2 cilinders gaat vloeiend en is dus nauwelijks merkbaar (behalve aan de pomp).
Minpuntje: armsteun voorin blijft niet in de gekozen stand staan. Dit met Seat opgelost en nieuwe steun wordt gemonteerd.
Geweldige sportstoelen met goede (zijdelingse) steun.
Full Led is een must! wat een geweldige ervaring qua design en zicht.
Deze "Spaanse Audi" bevalt tot op heden uitstekend.
update review
Na 16000 km nog steeds erg tevreden over mijn Seat Leon St. Zelfs het verbruik is gunstig, heb zelfs de 1:20 gehaald, dus de reclame klopt wel...(maar dan wel in de vrachtwagen modus rond 90km p/u..)
Gemiddeld verbruik zo'n 1:15 (stad Berlijn en autobahn)
Minpuntjes:
audiosysteem start soms zeer langzaam op. 1x zelfs bij vertrek in Breda en pas in Venlo had ik beeld en geluid!Bij het eerstvolgende bezoek aan de dealer even aankaarten.
Bij langdurige ritten krijg ik last van de verhoging van de sportstoelen. Waarschijnlijk omdat ik mijn linkerbeen/voet niet gebruik en deze altijd op de voetsteun heb(automaat).
Verder rijdt deze auto als n zonnetje en heb ik verder tot op heden geen problemen gehad.
2e Update
Eigenlijk heb ik niet zoveel toe te voegen.....de auto is nog steeds een topper! Tot op heden totaal geen problemen/onkosten gehad dan alleen de onderhoudsbeurten en ben dus nog steeds zéér tevreden.
Verbruik ligt gemiddeld op 1:14 (stad/autobahn).
de 150 PK's zijn ook ruim voldoende voor deze auto.
Op de autobahn zelfs een kloksnelheid van 228 km/h gehaald.
(fijn om even uit te proberen, maar daar blijft het ook bij!
Een fijne auto voor de komende jaren.
PRIVATE LEASE Seat Leon

Seat Leon SC 1.8 TSI FR Dynamic PANO/STLVW/LMV DO
- 2014

Seat Leon ST 1.2 TSI Style | Half leder | Schuif\kanteldak | Apple carplay | Verwarmde stoelen
- 2015

Seat Leon 1.4 TSI FR Xcellence | Panoramadak | Camera | Stoelverwarming | Half leder/Alcantara | Carplay | Full LED
- 2017