Seat Leon ST 1.2 TSI 105pk Style Business (2014)
| Uitvoering | Leon ST 1.2 TSI 105pk Style Business |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2014 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Besteld
In januari 2013 van de werkgever bericht gekregen dat ik een lease auto mag uitzoeken. Drie weken geleden de sleutels van de voorloopauto in ontvangst genomen, een BMW 114i.
Ik ben direct mijn voorkeuren in kaart gaan brengen en gaan orienteren.
Mijn 'shortlist' bestond uiteindelijk uit:
- Golf Variant
- Volvo V40
- Seat Leon
- Alfa Giulietta
Die laatste vond ik te compact (gezin wil ook weleens mee), de Volvo te kaal/ opties te duur, de Golf te gewoon. Blijft de Seat Leon over. Geen straf, want stiekem was die al wel favoriet. In een split-second heb ik overwogen om ook nog een Fransoos aan het lijstje toe te voegen, maar daar ben ik geen fan van. Kwestie van smaak.
Bij de Seat dealer een proefrit gemaakt met een 1.4 TSI FR Business met 140 pk en een 1.2 TSI Style Business met 105 pk. Uiteraard is het geweld van 140 pk verleidelijk. Heerlijke rijdersauto. Echter voor mij te overvloedig in vermogen (105pk is ook gewoon genoeg). Zeker als je het lease effect van die keuze doorvertaalt in netto maandlasten. Ik heb ervoor gekozen de 105pk te bestellen, maar dan wel goed uitgerust. Dat is ook de reden dat ik niet voor de First Edition heb gekozen. 1) de bekleding was niet mijn smaak en 2) hierop zijn geen opties te bestellen.
Standaard beschikt de Style Business al over een imposante lijst features. Daar heb ik het volgende aan toegevoegd:
- Velgen 17' 30/1
- Dynamic Cruise Control/Front assist
- Family pakket
- Winter pakket
- Metallic lac: Technic Grey
- Led interieur pakket
- Sound upgrade
- Afneembare trekhaak
Hiermee heb ik een lekker complete auto. Dynamic cruise control lijkt me heerlijk, winterpakket bevat een aantal handigheidjes (verwarming in spiegels, ruitensproeier en stoelen). Led en Sound upgrade is puur smaak. De standaard audio is prima, maar met deze upgrade heb je een subwoofer in de kofferbak die net wat zuiverdere bass-en geeft. Daarnaast krijg je er meteen een 'echt' reservewiel bij waar de subwoofer tussen ingebouwd ligt.
Aflevering staat gepland voor 3e week mei. Daarna zal ik een update geven!
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Je auto verkopen aan grote online inkoopsite? Snelle reactie en redelijke prijzen

Praktijkverbruik: zo zuinig is de Seat Leon (2013-2020)

Peugeot 308 SW vs. Seat Leon ST - Occasion Test

'Volgende Seat Leon ook als stationwagon' - Terugblik