Seat Leon ST 1.0 EcoTSI Style Connect (2015)
Uitvoering | Leon ST 1.0 EcoTSI Style Connect |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Review TSI 1.0
Deze week de trotse bezitter geworden van een Seat Leon Style Connect met een TSI 1.0 motor
Het is alweer onze 4e driecilinder auto.
Hiervoor ook nog twee VW Up!'s gehad.
Vandaag voor het eerst een lekker stukje kunnen rijden.
Eerst vanaf regio Alkmaar naar centrum Amsterdam en de Leon op hoog niveau geparkeerd en twee uur later naar centrum Rotterdam en daar eveneens boven in de Weena geparkeerd.
Lekker rustig gereden met een maximale snelheid van 100 km/h.
Uiteindelijk 219 km gereden met een gemiddeld verbruik op de BC van 3,8l/100km.
Ben hiermee zeer tevreden over het verbruik van deze soepele motor die maar liefst 116 pk weet te peuteren uit 999cc.
Kilometervreter
Afgelopen week naar Oostenrijk op vakantie geweest met onze drie honden en mijn vrouw.
Met de volle bepakking kan dit motortje best uit de voeten.
Het is een heerlijke reisauto en zeer comfortabel, ook als je ongewenst in lange files terecht kom.
Ook na een verblijf van circa 12 uur in de auto op een dag geen enkele klacht over de stoelen.
Het verbruik van de Leon TSI 1,0 verrast ons positief, de fabrieksopgave is daadwerkelijk haalbaar op de langere afstanden.
Op dit moment over alle tankbeurten exact de 4,3l per 100km.
Bij de laatste tankbeurt zelfs 1.320 km kunnen rijden, dit komt vooral door de lange onafgebroken km's.
Opvallend aan de auto is dat de cruisecontrol automatisch weer oppakt als je bijvoorbeeld van de 5e naar de 6e versnelling schakelt, dat heb ik bij al mijn eerdere auto's nooit gehad.
Heerlijke economische reisauto
Inmiddels alweer dik 110.000 km mogen rijden in deze heerlijke reisauto.
De motor blijft heerlijk soepel en tot op heden behalve een paar ruitenwissers en de normale beurten geen extra kosten gehad.
De auto wordt voornamelijk zakelijk gebruikt voor met name langere afstanden op de snelwegen op de cruisecontrol met een snelheid van 100km/h op de teller.
Dit is dan ook goed in het verbruik te zien, met een "lichte" voet is het ons tot nu toe gelukt om net iets zuiniger te rijden dan de fabrieksspecificaties (1:23,5km/liter) opgeven.
Op dagen dat er bijna geen stadskilometers tussen zitten loopt het verbruik zelfs terug naar 1:28,5 over 1.000km.
In combinatie met de €0,19 per km die vergoedt wordt vallen de kosten van circa €0,06 brandstof per kilometer zeker mee.
Ook in de bergen van Oostenrijk kan deze 1.0 TSI motor prima meekomen.
Al met al een zeer tevreden berijder van de Seat Leon ST