Seat Ibiza ST 1.2 TDI E-Ecomotive COPA (2011)
Uitvoering | Ibiza ST 1.2 TDI E-Ecomotive COPA |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
De eerste week
Voor de aanschaf van mijn ibiza st hier veel reviews gelezen. Dus nu ook maar mijn eigen review plaatsen.
Na 3 jaar lang een auto van de zaak te hebben gereden nu gekozen voor aanschaf van een eigen auto.
Na veel speuren en vergelijken is het de ibiza st geworden, de ecomotive copa versie. De belangrijkste redenen:
- Ruimte, veel meer ruimte (kooferbak) tov mijn 147
- Kosten, redelijk goedkoop in aanschaf en vrijwel gratis in gebruik :)
- Hij ziet er erg strak uit t.o.v. de directe concurrenten.
De eerste week:
Nu 1 week in bezit en nog geen moment spijt gehad. Het rijden gaat lekker en soepel en aller verhalen dat het een trage wagen zou zijn vind ik nogal overdreven. Ok je bent niet als eerste weg bij het stoplicht en bij laag toerental gaat het niet erg rap allemaal. Ten opzichte van mijn vorige wagen (147, 1.6 business pro) vind ik het wel meevallen. Dat was ook geen strepentekker bij laagtoerental.
Als je een ecomotive wilt rijden zijn het niet alleen de lusten (goedkoop rijden) maar ook de "lasten" (niet de snelste op de weg). Voor mij geen enkel probleem.
Tot nu toe meer dan tevreden alles voelt goed, stevig, ligt lekker op de weg en de ruimte is meer dan voldoende.
Comfort: goed, nog geen lange stukken gereden maar tot nu toe voelt het prima.
Prestaties: Goed, je weet wat je koopt en wat je er van moet verwachten.
Betrouwbaarheid: Geen idee. tot nu toe maar ik heb nog niet 1 tank leeg.3
Gebruikskosten: Uitmuntetend, vergeleken bij een alfa, laag verbruik, diesel, geen wegenbelasting...