Seat Ibiza 1.9 D Conga (1997)
Uitvoering | Ibiza 1.9 D Conga |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Snelle aanschaf
Het was de bedoeling om tijdelijk in deze auto te rijden. Mijn Astra was overleden en iedere dag 90 km fietsen doe ik niet.
De tellerstand van 108.000 km wekte argwaan. Na een kilometercheck bij mijn garage bleek de 1 een 4 te zijn,...oei 408.000 km
Maar daar was de prijs ook naar. € 1450,- inclusief inruil Astra.
Nu een jaar en 40.000 km verder rij ik nogsteeds mijn witte donder.
Versiert met lm velgen, zelf roodgespoten achterlichten en wat mankementen rij ik wekelijks ruim 450 km.
In januari '09 brak een motorsteun, resultaat, kapotte oliefilter,...een spoor van olie (1 km). Garage zette er een tweedehands steuntje á 10 euro + 125 arbeidskosten!
Februari '09 begaf mijn ruitenwisserschakelaar het. Via een vw-onderdelen specialist in Nuenen een andere gekocht en zelf vervangen. (€ 10,- kosten)
Maart '09 hitteschild raakt achterdemper, contactblokje deffect.
Wat gegevens,...
maart '09 Toch maar even naar de garage, nieuw contactblokje erin, Was het starten met losse draadjes zat, alsof je iedere dag je eigen auto moet stelen,...hitteschild met parkers vast laten zetten. Kosten totaal €172,-
Brandstof Verbruik: 1:17 gemiddeld
Olie verbruik: 1:1500 km
Cruisesnelheid: 110 km/u (ivm resonaties en rijwindgeluid)
Topsnelheid: 160 km/u (op de teller)
banden: CEAT 185/14 (redelijk tevreden)
sloopregeling?
Het wordt nu beter zichtbaar dat de Seat aan het verouderen is.
Roest, scheuren in de bumpers, plastic brokkelt af.
Maar hij rijdt zo lekker.
En dan doe je even een check voor de sloopregeling en zie je dat de dagwaarde zeker de helft waard is dan de beloning van de staat.
Twijfel,...wegdoen? investeren in een nieuwe auto? Particulier verkopen en meer dan 1000 euro vragen.....of gewoon lekker oprijden.
Moeilijk,....misschien maar opgeven bij Autoweek, voor een uitgebreide keuring en advies.
Maar hij rijdt zo fijn,...
Waar is mijn koppelingspedaal?
Mijn koppelingspedaal verdween ineens. Ik kon niet meer schakelen. Ik heb de wagen laten uitrollen. Hij zat net in z'n vrij. Even de ANWB gebeld, binnen 45 minuten kwam de redder in nood. Alle rampscenario's heb ik al bedacht.
Wordt dit dan de reden dat mijn witte mobiel moet plaatsmaken voor een ander?
Het was enkel een borgplaatje van de koppelingskabel.
Schade €7.10.
Pimp my Ibiza
het wordt weer tijd voor wat dolletjes. Ik ga mijn witte Ibiza pimpen. Of het daardoor een snelle bak wordt? ik betwijfel het.
Kosten om te pimpen € 10,00
Met een knipoog naar de race Kevers!!!
multiriem,...alweer
Na weken lang de hele buurt gillend wakker te hebben gemaakt, is de multiriem weer vervangen. Waarschijnlijk is de poelie te scherp en snijdt het in de riem. Het opspannen, wat eigenlijk vanzelf moet, gaat niet meer. Het was goedkoper om een nieuwe riem erop te zetten dan de poelie te vervangen.
Kosten € 45,-
Einde in zicht?
Na een weekje fijn naar Frankrijk met mijn kids en de Ibiza, lijkt het einde nabij te komen voor mijn witte rakker.
Op de terugreis, daalde de tempo. De trekkracht is bijna nihil. Nou was de 1.9 al geen strepentrekker, maar nu is het helemaal eng. Zeker bij het invoegen op de snelweg.
Ik ga mijn 500.000 km niet halen ben ik bang. Ben met een oog al opzoek naar een andere. Een Cordoba 1.9 tdi Vario 1999.
Iemand interesse in mijn witte Ibiza? Of toch maar even naar mijn garage te Geldrop voor een check,..misschien wel verstopte filter ofzo.
Dag ouwe makker!
Ik heb een beslissing gemaakt. Maandag gaat hij weg. Mijn oude makker moet plaats maken voor een andere, let wel, geen jongere!
Mijn trouwe wagen heeft een mooi prijsje kunnen vangen, ondanks zijn storingen en dergelijke. Daar ben ik trots op.
Als dank heb ik een aantal mooie foto's geschoten.
Ook te zien op: http://witte-auto.hyves.nl/
Dag lieve Ibiza, hopelijk zie je nog rijden ergens!