Seat Ibiza 1.6 75pk Signo (2000)

Seat Ibiza

UitvoeringIbiza 1.6 75pk Signo
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2011

Leuke auto

Sinds 6 oktober 2011 ben ik de nieuwe eigenaar geworden van een blauwe seat ibiza uitvoering signo. Wat mij als eerst opviel was dat de auto er prachtig uitziet.

De auto is gekocht van een particulier in rotterdam. en voor een goed bedrag van 1700 euro. de auto had maar op dat moment 151000 gelopen. Er zaten 4 nieuwebanden erop die ongeveer 8 maanden oud waren, nieuwe Seat aluminium Velgen 15' en nieuwe koppeling, distributieriem en olie + filter vervangen.

Inmiddels heb ik de auto bijna een halfjaar. In januari 2012 heb ik de auto laten keuren en een grote beurt laten doen(of het echt klopt dat de auto helemaal goed is)
En dat was niet het geval ten eerste was de einddemperlek en ten tweede de co gehalte was te hoog. Dus apk afgekeurd de einddemper is vervangen door een auto onderdelenzaak die had een actie 99,50 euro inclusief montage voor een nieuwe einddemper van het merk Veneporte.
De garage heeft de auto uitgelzen en geprobeert de probleem te vinden voor de te hoge co. Bij het uitlezen mankeerde de auto niets. De monteur kwam erachter dat de katalysator helemaal hol was en die vervangen moest worden. Een nieuwe katalysator koste 270 euro inclusief montage hiermee ben ik akkoord gegeaan.
Bij de dealer koste een nieuwe kat. 747 euro.
Verder is natuurlijk de olie ververst + nieuwe filter. Ook de remvloeistof is ververst er zat te veel vocht in.

In totaal was ik 480 euro kwijt. Maar voor de volgende apk moet ik de remblokken vervangen. Dit probeer ik zelf te doen. Alleen zit ik nu namelijk met een probleem ik wil remblokken van het merk TRW en voor mijn auto zijn er twee soorten remblokken van TRW ik heb ze allebei besteld en gekeken wat het verschil is. Het enigste verschil is dat de ene remblok dikker is dan de andere voor de rest zijn ze identiek. WEET IEMAND WELKE IK MOET HEBBEN VOOR MIJN AUTO?

Tot zover de 1e review

PRIVATE LEASE Seat Ibiza