Seat Cordoba 1.4 16V 100pk Sport (2003)
Uitvoering | Cordoba 1.4 16V 100pk Sport |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Het vermogen (lees trekkracht) valt me erg tegen. Niet echt een spórtauto. Hij begint pas bij 4.500 / 5.000 toeren een beetje te trekken. Onderin is "ie écht traag. Dus, op toeren houden. Dan is het best een fijne auto. Ook kraakt hij nogal. Ik heb het idee dat het van de achterbank komt. Als die plat is geweest wordt het altijd erger. Dit duurt enkele dagen en dan neemt het weer af. Maar het gaat nooit helemaal weg. En dan nog iets, 1 op 10? Dat is niet echt zuinig natuurlijk. Ik weet dat ik regelmatig harder rij dan toegestaan en dat ik "m graag doortrek (moet ook wel), maar m"n Polo was zuiniger.
Geen problemen mee gehad. Valt me alleen op dat er bij 3.000 toeren een "knikje" in de vermogensopbouw zit. Tenminste, zo ervaar ik dat. Het is net of iemand je een klein zetje geeft. Verder zoals ik al zij, en als je eenmaal gewend bent aan het rijden met hoge toerentallen, geen klagen.