Seat Altea 2.0 FSI Stylance (2005)

Seat Altea
Seat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat AlteaSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea FRSeat Altea - interieurSeat Altea FRSeat Altea XL

UitvoeringAltea 2.0 FSI Stylance
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2020

Eerste ervaring

Zo, na wat rond te zwemmen in de vag poel nu uitgekomen bij Seat. Was eigenlijk op zoek naar een golf 5 2.0fsi, maar belande bij deze ook prachtige Altea. Minder geliefd maar net zo veel waar voor je geld..... Nou dat dus ook niet helemaal maar hij checken de boxes. Het is een wat zware auto voor zijn formaat, en rijdt voor mijn gevoel niet als een ouwe Duitser zoals ik het gewend ben. Hij doet me denken aan de 2de mgeneratie Punto die mijn vrouw als eerste auto had, niet lekker onderuit in de stoel gekleefd maar recht op en hoog. Het voorraam van iets groots ..... Een ruimte schip ofzo, de focus licht vooral op naar voren. Het raam is zo ver naar voren dat er klein extra raampje bij te pas moest komen om het gat te vullen. Een lekker dikke stijl zodat je bijna om het hoekje moet kijken of er verkeer aankomt. Eigenlijk is het een auto die ik zou laten staan, maar aangezien hij voor mijn vriendin is en die dat oralles2k dus als pluspunt beschouwd???? Heb ik hem gekocht! 2 en half uur rijden van een particulier in Aalten, (ja ik heb dit vaker gedaan) de enige zonder overmatige olie lekkage opmerking bij de apk historie. Voor 2k met 234k km op de teller, helemaal netjes van binnen en nog mooi van buiten. Het was de gok waard en dus meteen meegenomen, op de terugweg even goed heet gereden. Met de oude golf erbij 150 pk TDI was het een mooie laatste eer aan de golf. Ja de golf trekt de Altea er vierkant uit, de Altea is wel een stuk moderner en hipper dan golf. Echter de power is in de hand van de golf.

naar de sloop

De auto heeft voor de afgelopen 2 jaar prima werk verricht, af en toe wat vreemds maar goed te verhelpen. Zomer 2022 flink onderhoud gedaan, koppeling, startmotor en distributie. Maar op de startmotor na allemaal normale onderhoudskosten. Was geen slechte koop achteraf, tot dat....

Leuk hoor, van die vrienden die een garage hebben, distributie doen en een paar maanden later gesprongen riem. - 1 vriend.
Ja geen gehoor natuurlijk over het feit dat hij misschien iets niet goed gedaan had, auto afgeschreven op economische waarde. Dus verhaal is klaar opeens. Prima auto, motorisch wat minder.
Volgende auto groter voor mijn 3 kids inmiddels en geen eerste generatie fsi meer.

7,5