Seat Alhambra 2.8 V6 Signo (2001)

autoreview

Seat Alhambra
Seat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat Alhambra - interieur

Signalement

UitvoeringAlhambra 2.8 V6 Signo
Versnellingen5, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf65.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Alhambra is een ruime gezinsauto, die veel comfort biedt. De 2.8 V6 motor rijdt voortreffelijk, trekt als een lier en heeft een prachtig geluid. Het verbruik is helaas aan de (zeer) hoge kant, maar daar krijg je wel wat voor terug. De Signo uitvoering laat niets te wensen over.
Niet alles is helaas probleemloos, zie hieronder.

PROBLEMEN

Vanaf de aankoop zijn er problemen met het motormanagement, die vooralsnog niet zijn opgelost.
De lambda-sonde is reeds vervangen en ook een inlaatlucht-sensor, maar ondans dat de dealer telkens meldt dat het nu echt is opgelost, komt het probleem steeds terug. De auto gaat dan over op een noodprogramma, en rijdt dan een stuk minder soepel (en nog onzuiniger). Binnenkort gaat de VW tak van de dealer zich erover buigen....
Daarnaast piept en kraakt de auto op minder goede wegen dat het een aard heeft. Ligt aan de deurrubbers en het hoort bij de auto, zegt de dealer. Siliconenspray helpt even, maar niet voor lang.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  2
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens