Seat Alhambra 1.9 TDi 115pk Stella (2001)
Uitvoering | Alhambra 1.9 TDi 115pk Stella |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na een gebruikte Evasion om een gebruikte Sharan gezocht, toen viel ons oog op een nieuwe Alhambra voor de prijs van een gebruikte Sharan. Aangezien seat 16% korting gaf aan zelfstandige met meer dan 2 auto´s op naam. Dat was ook het belangrijkste koopargument tezamen met de betrouwbare sterke diesel. In de Alhambra valt ie echter wat tegen vooral op iets hogere snelheden, zal wel aan de luchtweerstand liggen.
Opvallend is dat de toerenteller in de zesde versnelling blijft steken (begrensd?) bij 3500 toeren terwijl het rode gebied pas bij meer dan 4000 begint. Aangezien we veel duitse autobahn kilometers rijden is dat erg jammer. Qua wegligging en windgeruis zou het best harder kunnen.
De binnenruimte voor onze 4 kinderen is ruim voldoende, bagageruimte word dan wel wat klein. Stoelen zitten prima ook op lange ritten.
Het verbruik bij snelweggebruik valt tegen.
Natuurlijk is ook onze airco (climatronic)lek.
Bij de verlichting zij erg vaak lampjes kapot.
Het dashbord is niet geschikt voor een handsfreeset het zit eigenlijk overal in de weg.
Opbergvak acherin zit aan de rechterkant, aan de linkerkant zit niks, gegarandeerd ruzie.
De kogelkoppen van de besturing waren bij 70000 km uitgesleten inmiddels zit de volgende er weer aan te komen.
De antraciete bekleding van de stoelen is erg vlekgevoelig.