Seat Alhambra 1.9 TDi 115pk Sport (2001)

Seat Alhambra
Seat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat Alhambra - interieur

UitvoeringAlhambra 1.9 TDi 115pk Sport
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Na gezocht te hebben naar break"s en MPV"s en alles nog eens de revue te hebben laten passeren werd uiteindelijk deze auto aangeschaft. Een, naar mijn mening, sportieve auto met een zee van bergruimte. Vreselijk handig als je kleine kinderen hebt; alles kan mee zonder de ’oma-op-het-dak’-kist.
De Sport uitvoering heeft als voordeel dat er ramen van de passagiers donkerder getint zijn en dat hij verlaagd is. Zo hebben we wat minder het busje gevoel.
Op de lang afstanden is het een perfecte reisauto waar we elke weer fit uitstappen. We hebben allemaal een goede zitpositie. Ook de kinderen. De verhouding van de zitpositie ten opzichte van het raam is perfect; ze kunnen al op vrije jonge leeftijd zonder stoelverhoger naar buiten kijken.
115 pk is naar mijn mening net genoeg. Zou er een diesel komen met meer pk"s en koppel dan zou mijn voorkeur hierna uitgaan.

Behalve de regulieren beurten hebben we op dit moment een probleem met de airco; deze doet het niet meer.
Aangezien wij een zwarte kleur hebben is een airco onontbeerlijk. Wat het probleem is is nu nog niet bekend.
Onze garage, die ons voortreffelijk terzijde staat, gaat op korte termijn het probleem oplossen.