Seat Alhambra 1.9 TDi 115pk Signo (2002)

Seat Alhambra
Seat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat Alhambra - interieur

UitvoeringAlhambra 1.9 TDi 115pk Signo
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Deze auto bevalt prima. Lekker ruim, dus goed in te zetten op zaterdag bij voetbal/hockey. Stoelen kunnen er per stuk uit. Erg handig bij opruimen garage of zolder.
Ideaal voor vakantie, prima caravantrekker.
Diesel is lekker vlot. Rijdt ook erg fijn, vooral op de snelweg. Is natuurlijk geen Golf of Focus qua wegligging. Verbruik 1:13 - 1:14, met caravan 1:10.
Ruime stoelen zitten goed, dubbele armsteunen bevallen ook goed. Goed zicht rondom. Mijn auto heeft donkere ruiten na de B-stijl voor meer privacy.
De Signo zit ruim in de accessoires, bij VW en Ford zou deze versie veel duurder uitpakken. Komt toch uit dezelfde fabriek.

Vlekken gaan slecht uit de stoelen.
Koplampen gaan zeer vaak kapot en zijn erg lastig te vervangen.
Stabilisatorstangen al tweemaal vervangen.
Elektrische bediening rechter portierraam kapot.
Storingparkeersensor (vanzelf overgegaan, een keer reset gehad)
Inbreken is kennelijk erg eenvoudig ondanks alarm. Schijnt bij alle VW, Audi, Seat en Skoda’s zo te gaan. Ze rammen iets in je slot, draaien het slot open en daardoor gaat de deur open EN het alarm er af, net alsof je de sleutel omdraait. Geen haan kraait er naar, wel radio en zonnebril verdwenen plus een hoop ellende.

Valt al-met-al toch mee. Kosten weet ik niet (lease-auto)
---------
Na 4 jaar de lease-auto overgenomen, nu 2 jaar in bezit (jan. 2008). Helaas direct enkele dure reparaties gehad : turbo en airco. Daarna weer probleemloos mee gereden. Blijft goed bevallen.

Veel te duur in onderhoud

Nu we weer 20.000 km verder zijn, blijkt het onderhoud toch wel erg duur te zijn. In 2008 voor de grote vakantie maar even door de dealer een beurt laten geven: € 2.400!! Een hele lijst van allerlei zaken (o.a. 2 nieuwe banden, distributieriem, deel uilaat, etc.). Na veel gemopper korting van € 300 gekregen.

Vandaag (een jaar later dus) weer naar dealer wegens niet werken van de airo. Droger en pomp kapot, terwijl die 2 jaar geleden ook al vervangen zijn. Gaat weer € 1000 of zo kosten. Dealer vind het allemaal erg vervelend en biedt korting aan, maar dit mag toch niet kunnen!!!

Sinds we de auto 3,5 jaar geleden over hebben genomen van de leasemaatschappij hebben we straks in totaal meer dan € 6.000 aan onderhoudskosten gehad. Dat vind ik absurd veel.
De auto zelf bevalt wel nog steeds erg goed. Onlangs (zonder airco want die is kapot) 's avonds een rit van 100 km op de A2 gemaakt met een verbruik van 4,8 l/100 km.

7,5