Rover 75 Tourer 2.0 CDT Sterling (2002)
Uitvoering | 75 Tourer 2.0 CDT Sterling |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds november 2007 heb ik de Rover. Gekocht in Duitsland van een particulier; auto heeft voor overname nog een beurt en een nieuwe aircopomp gekregen voor in totaal € 1000,-.
Ik heb bewust voor dit model gekozen omwille van zijn technische achtergrond (veel BMW-techniek), zijn ontwerp van interieur en exterieur, zijn ruimte en omwille van alle accessoires. (leer, Hiline navigatie en audio, klimaatregeling, zonnedak, xenon, parkeer- en regensensoren, net tussen achterbank en bagageruimte, alles elektrisch (stoelen, ramen, spiegels). Kortom alles erop en eraan.
Sinds november tot nu, begin maart 2008 dus probleemloos 15.000 km gereden naar volle tevredenheid.
Iedere keer weer stap ik met een grijns in de auto.
De auto is redelijk snel, glijdt a.h.w. over het asfalt. Een vorstelijke auto die naar mijn mening absoluut ondergewaardeerd wordt door occasionkopend Nederland en België. Voor mij des te beter want de aanschafprijs was ronduit gunstig.
Het verbruik vind ik wat aan de hoge kant (1:12) bij 50% binnenwegen en 50% autobaan, terwijl mijn rechtervoet stukken lichter is dan in mijn Alfa 156 (en daar reed ik gemiddeld 1:15 mee).
Geen, behalve een lekke band.
Zo... ruim 1 jaar na verkoop van de Rover kriebelt het weer!
De Volvo is inmiddels verkocht.
Dit was een erg fijne auto, maar toch miste ik het comfort en de luxe van de Rover.
Het zal wederom een Tourer CDTI worden. Ze zijn niet dik gezaaid, maar met enig speurwerk vind je ze, zeker in Duitsland.
Het zal wel nog het oude model worden (tot in 2004); Deze vind ik persoonlijk mooier dan het model na de facelift dat tot het faillissement van Rover geproduceerd is.
Een optie is de gelijkwaardige MG-variant.