Rover 75 2.5 V6 Sterling (2005)

Rover 75 2.5 V6 Sterling (2005)

Uitvoering75 2.5 V6 Sterling
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2016

Fijne comfortabele auto

Na twee 75's met 1.8 T motor nu gekozen voor het topsegment van de 75 met de 2.5V6 motor. Dit rijdt geweldig, altijd al een zescilinder willen hebben! En alle luxe aan boord. Hij trekt lekker door en daarbij een heerlijk zescilinder geluid. Hij schakelt goed en zo goed als schokvrij. Hoewel de Rover een heel comfortabele reiswagen is, ligt hij stevig op de weg en geeft hij op een goede manier alle signalen van de weg aan de bestuurder door.

De kleur (Royal Blue) staat hem goed, zeker in combinatie met de lichte Sandstone Beige leren bekleding. Het blijft gewoon een prachtige auto!

De facelift in 2004 had voor mij niet gehoeven, het oorspronkelijke ontwerp vond ik toch mooier. Jammer ook, dat na 2002 er vanuit bezuinigingsoverwegingen geen echt hout meer werd gebruikt voor het dashboard.

Behalve twee nieuwe parkeersensors op achterbumper, nieuwe bobines, een ruilstartmotor en een nieuwe accu geen noemenswaardige problemen. Wel problemen gehad met de vergrendeling van de achterbank, was met geen mogelijkheid te ontgrendelen, maar dit is opgelost.

De auto is nu 15 jaar oud, hij bevalt uitstekend en ik hoop er nog lang met veel plezier mee te kunnen rijden.

Bijna 20 jaar oud

Nog steeds rij ik met plezier in deze fijne auto. Afgezien van een slechte stekker aan de aansluitkabel van de ABS en een nieuwe bobine geen noemenswaardige problemen gehad. Wel begint de bekleding van de deuren en de hemel iets los te laten, omdat de lijm is verweerd. Iets wat een bekend euvel is. Verbruik valt niet tegen voor een 2.5V6: Op de snelweg haal ik 1:12,5 (8l/100 km) bij gemiddeld 120. In stad loopt het verbruik wel op tot circa 1:9,5.
Volgend jaar is de auto 20 jaar oud en ik hoop er nog jaren mee te rijden.

10,0