Rover 620 Di (1999) #2

autoreview

Rover 600-serie

Signalement

Uitvoering620 Di
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2002
KM-stand bij aanschaf200.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Rover 600 is een sedan met een bovengemiddelde uitstraling. Door zijn impopulariteit zijn de tweedehandsprijzen relatief laag. De aanbod op diesels is voldoende te noemen. De auto rijdt comfortabel. Nu de auto ruim 4 jaar oud is zijn pas kleine rammels te horen. Onderin heeft deze diesel weinig trekkracht, werkterrein van deze motor ligt tussen 2000 en 3000 toeren. Daar zijn de bakverhoudingen op afgestemt. Verbruik is netjes te noemen. Met dagelijkse afstanden van onder 30 km en regelmatige langer afstanden haal ik met een rustige rijstijl 1:16. Het motorgeluid neemt flink toe boven 140 km/u. Daartegen is de wegligging nog steeds uitstekend. De remmen, zonder ABS, voldoet naar behoren.

PROBLEMEN

Bekend probleem is olielekkage. Absoluut gezien valt het mee: 0,75 liter per 10.000 km. De achter remschijven zijn bij km-stand 260.000 vervangen alsgevolg van een defecte blokhouder. Een ophangpunt van de uitlaat is gelast. De koppeling grijpt niet (meer) perfect aan. De ontwaseming is gewoon slecht.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens