Renault Twingo 1.2 Initiale (2000)
Uitvoering | Twingo 1.2 Initiale |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik heb deze auto gekocht omdat ie qua voorzieningen weinig onderdoet voor mijn vorige auto.
Daar heb ik alleen maar pech meegehad met veel onkosten, hoge lasten en afschrijving.
Zaken als: airco, getinte ramen, lichtmetalen velgen, stuurbekrachtiging, satelietbediening van radio/cd speler, verschuifbare achterbank, ABS, electrische ramen en spiegels, goede rechte zit, ook op de achterbank, startonderbreker en afstandsbedienbare portiervergrendeling dragen bij tot veel rijplezier.
De wegligging is bij normaal en rustig rijden gewoon goed.
Een snelle acceleratie moet je niet verwachten bij deze auto (1190 cc).
Ik rij rustig en ben een aanhanger van het Nieuwe Rijden, daarom haal ik met gemak 1:20. Deze auto brengt mij iedere dag naar en van mijn werk. (46Km enkele reis)
De bediening van de verwarmingsknoppen vraagt om voorzichtigheid. Aan de draaiknoppen zitten staaldraden die bij een te snelle bediening los kunnen schieten. Dan moet het hele dashboard gedemonteerd worden wil men er bij kunnen. Lastig en tijdrovend.
Slijpsel en zand/modder op de remschijven gaven een ongelooflijk piepend en jankend geluid dat door de garage verholpen is.
Het verklikkerlichtje van de richtingaanwijzer is defect.
Nu 1½ jaar later, doet het verklikkerlicht voor de richtingaanwijzers het ook niet meer evenals de (langzaam dovende) binnenverlichting. Reparatie van laatst genoemd unit moet €100,- kosten. Laat maar zitten. Rijden doet ie als de beste. 1 maal een liter olie bijgevuld (kleine beurt 25000km geleden). Gemiddeld rij ik er nu 1:18½ mee.4 nov 2005, bij de grote beurt de remmen bijgesteld, APK, nieuw ruitenwisserblad voor en tot over 20000km. Tot ziens.