Renault Twingo 1.2 16V ECO2 Dynamique (2012)
Uitvoering | Twingo 1.2 16V ECO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Erg tevreden over onze Twingo
We rijden nu sinds bijna 3 jaar in onze Twingo. Nieuw aangeschaft. Ik heb er de eerst 1,5 jaar veel in gereden voor mijn werk. Daarna alleen nog voor erbij. Naast de Twingo hadden we tot deze week een Scenic. De Scenic is vervangen voor een Captur. We zijn erg tevreden over de Twingo. Zeker in de stad geeft de auto voldoende ruimte met de in twee delen afzonderlijk te verschuiven achterbank. Ook met vier personen ( kind 8 en 10) is de auto voldoende ruim. Handgeschakeld met benzine rijdt prima. Het vermogen op de snelweg is net voldoende. Wij hebben met de Dynamic en nog wat opties bewust de wat uitgebreidere versie genomen. Cruise controle, armsteun voor, erg prettige radio met USB en dus digitale muziek, elektrisch verstelbare spiegels. Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar. In de Authentiek staat de bestuurdersstoel erg hoog ingesteld. Vonden wij niet prettig. Het enige probleem dat wij met de auto heb en gehad was met het geluid van de carkit. De microfoon pikte teveel omgevingsgeluid op waardoor we vrijwel niet verstaanbaar waren voor de gene aan de andere kant van de telefoon. Volgens de dealer kwam dit door de software en moest Renault het oplossen met een software update. Toen deze uitbleef heeft de dealer (Herwers) een Parrot ingebouwd daarna werkte het goed. De auto heeft weinig onderhoud nodig. Verbruik is veel hoger dan fabrieksopgave. Rond de 6.4 liter op 100 km.