Renault Scénic dCi 110 Bose (2017)
Uitvoering | Scénic dCi 110 Bose |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Wat een heerlijke bak!
Afgelopen vrijdag in ontvangst genomen en helemaal in mijn nopjes! Met het laten spuiten van de velgen naar matzwart komt de auto mooier over in deze kleurstelling. Ik had de auto vooraf in Photoshop voorzien van de zwarte velgen dus ik wist dat het zou staan maar in het echt is het nog mooier. Het is uiteraard iets persoonlijks. De kleur zelf is afwijkend ten opzichte van de folder en veel afbeeldingen en video's op Internet. Hij is donkerder en gaat meer richting oranje dan naar geel.
Met de 110 pk dCi motor komt de auto goed weg. Hij is een stuk zwaarder dan mijn vorige Renault Megane Estate met dezelfde motor maar in de Sport stand trekt ie nog best aardig op.
De hele bediening van navi en audio is even wennen en ik had liever wat hardwarematige sneltoetsen gehad voor bepaalde keuzes. Zoals direct naar huis navigeren. Ook het werken met persoonlijke profielen is nog even wennen. Ik had het anders gemaakt als ik Renault was geweest.
Het navi systeem updaten heeft me negatief verrast. TomTom updates gingen voorheen in de Megane erg snel qua downloaden in de TomTom applicatie maar nu met de R-Link Toolbox is het echt dramatisch langzaam. Ik deed er 4 uur over om te downloaden en nog een 25 minuten in de auto om de update te verwerken. Dus Renault investeer even in een wat betere infrastrucuur want dit kan echt niet!!
Het verbruik valt me erg mee. Tot nu gemiddeld 5.8 L per 100 km. De wegligging is prima al ligt hij wel anders op de weg dan de Megane GT-Line. de stoelen geven ook wat minder zijdelingse steun dan die Megane. Het zijn ook geen sporttstoelen, logisch toch? Maar de hele beleving is erg relaxed. Je zit hoger en comfortabeler, er heerst een rust in de auto ook bij hogere snelheden, de Dynamic Cruise Control is erg goed en je stapt veel fitter en ook makkelijker uit de auto.
Ik hoop dat ik snel kan wennen aan het hele R-Link systeem. Voor nu ben ik in ieder geval een tevreden man!
PRIVATE LEASE Renault Scénic

Renault Scénic 1.3 TCe Bose 7P/ automaat/ lage km/ zeer mooi!
- 2020

Renault Scénic 1.3 TCe Limited 7persoons
- 2018

Renault Scénic 1.3 - 140PK TCe Black Edition 7p. Automaat | 9,3" Navi | 7 zitplaatsen | Apple CarPlay/Android Auto | Adaptive Cruise Control | Full LED | Camera | Parkeersensoren | Head Up Display |
- 2019