Renault Modus 1.5 dCi 80 Dynamique Luxe (2005)
Uitvoering | Modus 1.5 dCi 80 Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Veel Franse wagens zijn mooi, maar toen mijn Clio diesel van 1999 naar mijn neefje ging, vond ik bij Citroen en Peugeot geen geschikte opvolger.
De Modus is dat wel. Met een armlegger zit ik er heerlijk prettig en ruim.
Ik heb moeten wennen aan het uitrollen, waarbij er weinig op de motor geremd wordt. Heel anders dan bij de clio, waarbij je het gevoel had te remmen als je het gas los liet.Ik liet de boardcomputer zijn gang gaan en reed over iets meer dan 10.000 km 4,5 ltr op 100 km.
De auto is heerlijk stil als de motor eenmaal warm is.
Wat tegenvalt is de kofferruimte. Het is niet eens de ruimte op zich, maar je moet goed kunnen stapelen om die te benutten. Desalnietemin is de verschuifbare achterbank geweldig.
Er zijn veel opbergruimtes, maar die zijn allemaal klein en je weet na een tijdje niet meer wat je waar hebt opgeborgen. liever minder, maar grotere opbergruimtes.
Koppeling lijkt niet goed te zijn. Ik voel het aan mijn linker voet( vrienden ook) maar de Renaultdealer in Haren constateerde niets bijzonders. Dit heb ik op de rekening laten zetten bij de 60.000 km beurt.
Verder geen klachten tot nu toe over deze Modus.
De achterbanden moeten nu bij de 80.000 km beurt vervangen worden en als het aan mij ligt door `low noise` banden.