Renault Modus 1.4 16V Expression Comfort (2005)

Renault Modus
Renault ModusRenault ModusRenault ModusRenault ModusRenault ModusRenault ModusRenault Modus - interieurRenault Modus - interieur

UitvoeringModus 1.4 16V Expression Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

Gekocht als vervanging van de Clio.
Net een maatje groter. Wordt gebruikt door mijn vrouw voor naar d'r werk en op stap met de kids.

Gekocht van een lease maatschappij. Gunstige prijs maar geen garantie.
Erg leuke auto (hoge fun factor). Is toch wel groter dan je in eerste instantie zou denken (is ook niet voor niets 1135kg).

Veert wel stugger dan je van Renault zou verwachten.
Jammer dat er alleen ouwe mensen in rijden want het is echt een leuke auto. Beetje miskent model.

Nog geen onderhoud ervaring maar komt goed uit de testen (betrouwbaarheid krijgt voordeel van de twijfel en staat op voldoende; net als de kosten want dat week ik nog niet...)

valt niet tegen....

Tja, was/is de megane een drama auto gebleken, tuft deze nog lekker door.
Omdat de Megane stuk was, met deze auto naar Parijs geweest en dat ging uitstekend. kroezen op 130 a 140 km/uur (zit dan wel hoog in de toeren maar dat went...). Verder nog een paar dagen naar mijn werk (180km per dag) doet hij prima.
Mijn vrouw rijd niet veel maar al met al staat de teller nu op 160.000 km en zonder verder onderhoud of problemen (zou geen onderhoud het geheim zijn?)

Still going strong

Het gaat niet snel met de KM maar was dat bij de Fiat een probleem ("tja meneer, met zo weinig KM kan u problemen verwachten, U moet ook langere afstanden rijden"), blijkt dit nog steeds een probleemloze auto.
Na de laatste grote beurt - nu een keer bij de dealer - rijdt hij ook beter (geageerd beter op het gas).
Was mijn andere Renault (wij hebben 2 auto's) een drama auto, is deze probleemloos.

Nog steeds prima

Onbegrijpelijk; blijft stug doorgaan zonder gedoe.. en dat voor een Renault (ik heb ook andere ervaringen).
Nu rijdt hij ook niet veel, maar bij de fiat was dat juist een probleem.

Blijft wel een beetje een truttenschudder. Met z'n 1.4 ltr motortje "slechts" 100 pk en het is nog best wel een zware auto (voor zo'n stadsding dan...). het rijdt wel oke, maar snel is anders. Hij is vooral praktisch en dat is ook de bedoeling. Praktisch en probleemloos.

7,0