Renault Mégane dCi 110 Bose (2016) #3

Uitvoering | Mégane dCi 110 Bose |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Uitstekend
Ondanks dat de 1e Renault Megane (coupe) me niet beviel qua (langdurig) rijden t.o.v. de stoelen, kreeg hier telkens rugpijn in , heb ik toch de gok genomen op een 2e Megane. De coupe beviel me wel qua verbruik en mototrisch, maar ik denk doordat het een 3 deurs was en dus ook de stoelen mee bewogen om achterin te kunnen stappen dat hier het probleem zat. Anyway toch weer een Megane genomen met het vertrouwen dat het puur in de stoelen zat. En ja hoor ben nu geheel tevreden over de auto, rijd goed ,zit goed (ook op lange afstanden) en het verbruik bij normaal gebruik van de auto is goed te noemen. Dat het verbruik niet de fabrieks opgave haalt is logisch en is bij geen auto te behalen. Rijd met 1.5 diesel een nette 1:20 (gemiddeld en tov een jaar rijden) waarbij uitschieters zijn naar 1:22(alleen snelweg) en ook van 1:18 als ik veel in de bebouwde kom moet rijden. Hierbij moet ik zeggen dat ik toch redelijk optrek en lekker doorrij en op de snelweg de normale snelheid rij die toegestane is, dus niet alleen maar scheuren, laat remmen etc.
De apps vallen me tegen, zijn weinig gratis en die ook gratis blijven, leuk om van alles te kunnen installeren maar hier staat dan ook weer wat tegenover.
Nadeel wat ik wel ondervonden heb,laat niet zomaar iets achteraf monteren zoals bv parkeersensoren voor. Heb de auto bij Renault Barendrecht gekocht en het duurde (bijna) een jaar en een hoop geregel, eer dat de parkeersensoren werkte.
2e nadeel was de 5e deur (kofferbak) die te kort op de bumper gemonteerd zit waardoor er snel schaaf schade ontstaat op de bumper, ook hier diverse malen bij de garage geweest,opnieuw laten spuiten en uiteindelijk heeft men met stellen van de klep en door extra voorzieningen aan te brengen ,ruimte kunnen creëren om het schaven op de bumper te voorkomen. Of dit een kwaaltje van Renault is of iets anders laten we dus in het midden.
Tot heden nog dik tevreden met mijn auto, waarbij ik gerust deze auto kan aanraden ,oo als men grote afstanden en veel kilometers moet maken.
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Estate 1.2 TCe Limited Pano|Navi|Clima|LMV
- 2016

Renault Mégane Estate 1.5 dCi Bose | Dak | Leer | Massage | Ambiance |
- 2017

Renault Mégane Estate Plug-In Hybrid 160pk R.S. Line | Verwacht!| Head Up Display | Camera | Sensoren Rondom | Climate Control |
- 2020