Renault Mégane Coupé 2.0 16V (1996)
Uitvoering | Mégane Coupé 2.0 16V |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Mijn Droomauto Project auto
Ik kan over deze auto helaas weinig slecht woorden schrijven.
Dit is voor mij al sinds mijn jeugd mijn droom auto. Ik heb vanaf 2008 (enkele jaren na het behalen van mijn rijbewijs) een Mégane Coupé 1.4 16V uit 2001 in mijn bezit gehad. In de laatste jaren begon het idee voor een 2.0 16v aan te wakkeren bij mij. De motor die erin ligt, de affiniteit met de start van Renault Sport en de racerij waar deze auto een prominente plek had. Grootste probleem echter was dat ze in 2014 a 2015 al weinig voorkwamen. Tegen een enkele aangelopen. In 2016 wezen kijken bij een blauwe, maar de veel vraagtekens, zorgde ervoor dat ik erbij weggelopen ben. In 2017 kwam ik deze tegen in de buurt. Vraagprijs was 1500 euro met 117.000km op de teller. Dit voor een auto van bijna 22 jaar oud. Ik was bij die eerste bericht al verkocht. Samen met mijn vader op een regenachtige avond naar de auto wezen kijken. Mijn vader die meer als 30 jaar ervaring had met Renault wist wel waar hij naar moest kijken. Al waren er maar 2 dingen die op ons lijstje stonden die goed moesten zijn. Hoeveel roest zit er aan de auto en hoeveel olie lekt er langs het blok.
Tijdens de bezichtiging zag alles er eigenlijk wel goed uit. Geen natte bende onder de auto. Geen duidelijke roestplekken en alles werkte aan de auto. Omdat de distributie nu echt wel gedaan moest worden kon er nog 250 euro vanaf en een paar dagen later heb ik de auto opgehaald.
De auto, het karakter, de uitstraling, laat altijd nog een glimlach achter bij mij. Het is een project auto. Een restauratie project voor mij. Het sportieve karakter zie je in alles terug in de auto. Met het motorblok wat uit de Clio Williams komt.
Nu 6 jaar later zijn de meeste boutjes al een keer los geweest. Elke keer pak ik een nieuw deel aan.
En dat allemaal op de oprit thuis.
Dit verhaal heb ik uitgebreid vastgelegd op mijn forum blog bij de Meganeclub. Hier lees je alles terug over deze auto en ook de andere auto's die de revue passeren.
Op het moment van schrijven nu hier in 2023 is het een zeldzame auto geworden. Van dit type zijn er nog een enkeling in omloop en dat zie je ook terug in het straatbeeld.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten5
PRIVATE LEASE Renault Mégane
Uitgelicht aanbod

Renault Mégane Coupé 2.0 - Op de rollenbank

Renault Mégane Coupé 2.0 16V (1998)

Waarom de Renault Avantime een instant klassieker was

Renault 4 GTL (1983) - Klokje Rond Klassiek