Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2004)

Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2004)

UitvoeringMégane 2.0 16V T 225 RS
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

De Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS is een hele mond vol. een mooie, snelle en.... (vul zelf maar in) auto. Na een proefrit gemaakt te hebben was ik helemaal verliefd al zou die van korte duur zijn. Na 4 maanden gewacht te hebben ben ik eindelijk verlost van mijn Laguna die veeeel problemen kende. Daar stond mijn knaloranje Mégane. Met andere grotere velgen zag ie er helemaal top uit! Op de terugweg naar huis (met een omweg natuurlijk!) viel het vermogen ineens weg dus ik stoppen en de dealer bellen. Ik kon wel terug rijden zonder probleem en dat heb ik ook gedaan bleek de turbo slang eraf te zijn geschoten. Kan gebeuren reageerde de dealer. De eerste 1000km moest ik het ’rustig aan doen’ dus niet meer dan 3500 toeren. Heb ik ook gedaan.

Alles ziet er strak en mooi uit in het intrieur heel sfeervol. Al is er nu wel eens een rammeltje/ kraakje te horen.

Tenslotte het rijden.
Het is echt fantastisch motor/bak en de ophanging/demping is echt uitstekend al is het niet echt comfortabel. Al maken de stoelen veel goed. Je kunt hard de bochten in.

Conclusie:
Een mooie, snelle auto die gewelding rijd, stuurt en schakelt.
De auto kent wel hoge kosten en veel makementen (zie hieronder).

Update 23-01-06
25661 km verder is mijn mening over de auto niet veel veranderd hooguit dat ik aan de stugheid van de auto ben gaan wennen ik verlamng zelfs naar stugger. Maar goed, ook zijn er problemen gebleven ben het nu helemaal zat en het verpest mijn rijplezier en gevoel van veiligheid. Ik heb onlangs een nieuwe Celica besteld. Ga nu echt voor zekerheid. Ik heb de Renault niet kunnen inruilen omdat de dealer z’n handen niet wilden branden aan de auto!! Dus heb besloten tot en overeenkomst met de Renault-dealer te komen nog met zonder succes. Ik eis 70% tot 80% van de aanschafprijs €35000,= terug te krijgen. Ik houd U op de hoogte.

Veel!
Ik zou eerst vertellen waarom ik mijn Laguna heb weggedaan. Ik had veel problemen met de auto en wou een andere auto maar omdat ik Renault een 2e kans wilde geven kocht ik weer een Renault, maar dat had ik achteraf niet moeten doen. Er zijn ook andere snelle auto’s voor hetzelfde geld en zonder problemen.

Problemen:

Losse turboslang bij 15km
Los hangende achterbumper bij 150km
1 liter olie bij 650 km
brandend airbaglampje (al 10x teruggeweest) bij 850km tot heden.
Bijzonderheden bij 1000km beurt;
Nieuwe remblokken en schijven!
Scheef afgesleten banden (garantie).
Losse turboslang bij 3500km
Gordelspanners ’geexplodeerd’ bij 4000 km
Auto kwam niet meer vooruit bij 4215km
Oorzaak: Traction control dacht dat de wielen
doorspinden. Sensoren vervangen.

nog meer dingen

15000km beurt
remblokken voor
2 nieuwe banden
k&n luchtfilter laten monteren(aanrader)
nieuwe bekleding voorstoel(garantie)

Tot heden
Bekeuring gehad voor defecte koplamp kreeg de kans om
koplamp te vervangen (had reserve lampensetje bij me), maar onmogelijk om de vluchtsrook in het donker te vervangen. Heb bekeuring doorgestuurd na renault Nederland (zonder succes).

Vele kleine dingen.

4,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane