Renault Mégane 2.0 16V T 225 RS (2004)
Uitvoering | Mégane 2.0 16V T 225 RS |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Eerste 500 km erop zitten met mn Mégane RS, heeeelemaal top!!
Echt een wolf in schaapskleren. Okay hij ziet er best dik uit, maar toch niet te absurd. Mooie grote voor- en achterbumper, 18’ wielen en natuurlijk dubbele uitlaatpijp.
Hij rijdt (voor mij) prima. Niet te stug, niet soepel. Nou moet ik zeggen dat mijn vrouw er ook voornamelijk in rijdt (woon-werk, lekker snel op haar werk)
Het blijft natuurlijk een beest, geef je gas, dan gaat hij echt als een raket! Echt veel auto’s hebben echt het nakijken en kijken dan ook erg verbaasd met wat voor auto ze te maken hebben.
Auto is full option, alle opties zijn destijds erop besteld. Enige wat van mij niet echt had gehoeven is het volledige glazen dak. Omdat de auto nogal stijf is wil dat nog wel eens een kraakje geven, maar niet storend moet ik zeggen. En natuurlijk met een beetje mooi weer, is het ook wel weer lekker om het dak open te hebben.
A.s. zaterdag komen de eerste 2 nieuwe banden erop, want die waren bij aanschaf al redelijk glad.
Update (2-5-07):
Nieuwe banden zitten erop (achter). Gekozen voor Michelin Pilot Sport2. Zaten Conti’s op en daar wil ik toch van af, dus nog even gasgeven, kan ik voor ook vervangen.
Om terug te komen op de kosten/betrouwbaarheid, dit heb ik gebaseerd op de vorige eigenaar. Ik heb de gehele historie gezien (bij hem en de dealer) en dat was echt zo goed als niks. Bobine en een klepje van benzinetank. Ik moet zeggen dat ik er wel vertrouwen in heb dat het goed zal gaan. Als je zo auto goed behandeld, eerst warm rijden en niet gelijk trappen bijvoorbeeld, dan verwacht ik buiten de normale dingen eerlijk gezegd niks geks.
Wat betreft het verbruik na 2x tanken, net geen 1 op 10. Was ik eerlijk gezegd ook vanuit gegaan. Worden relatief korte ritten mee gereden (vnl. door mn vrouw...). Bij lange afstanden moet hij zeker boven de 1 op 10 uit kunnen komen.
Overigens heb ik de auto niet aangeschaft omdat ik zuinige auto wou...
Update (31-8-07):
Vandaag grote beurt + apk laten doen. Auto loopt tegen de 60.000 km aan, dus APK laten combineren met grote onderhoudsbeurt.
Volgende is gedaan;
-Oliefilter + Olie (Elf Evolution SXR 5W-40)
-4 bougies vervangen
-Luchtfilter
-Pollenfilter
-Ruitenwisserbladen voor
-Piepende remmen achter schoongemaakt
-Xenon lampje voor vervangen
-Smering rail glazen dak
Totale kosten 665 euro. Dit was inclusief 199 euro voor het vervangen van het xenon lampje. Wordt wel gezegd dat ze in principe niet kapot gaan, maar blijkt toch wel af en toe te gebeuren. Renault heeft overigens wel 20% voor zijn rekening genomen.
Nog steeds super te spreken over de auto, blijft een genot om in te rijden.
-piepende/krakende remmen als je achteruit rijdt en remt (opgelost)
-kapot xenonlampje
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 1.6-16V Tech Line NAP 1e eigenaar Airco Leder Cruise Dak APK
- 2005

Renault Mégane Break 1.6-16V Expression Airco, Stuurbekrachtiging, Trekhaak
- 2002

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 2.0-16V Tech Line automaat | 1e eig | weinig km's | Xenon | als nieuw | tijdelijk gratis Top Afleverpakket twv Eur 695
- 2006