Renault Laguna 2.0 dCi 130 Dynamique (2008)
Uitvoering | Laguna 2.0 dCi 130 Dynamique |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb nu net een weekje mijn nieuwe Laguna en ik moet zeggen dat hij rijdt als een tierelier en ik ben erg blij met de mooie rode kleur (rouge intense). Ik zelf vond de zwarte Laguna nogal een ’agressieve’ (met de koplampen als strenge ogen...) voorkant hebben en daarnaast vond ik zwart een saaie, standaard kleur. Voordat ik voor de Laguna koos heb ik ook nog in een A3 gereden, maar die viel toch snel af vanwege met name stugge rijgedrag, kleine (been)ruimte (voorin), kale uitrusting en relatief hoge prijs.
Ik heb de Laguna Dynamique extra uitgerust met:
- Comfort pakket (xenon verlichting & handsfree card)
- DVD navigatie & radio Cabasse
- 17’ licht metalen velgen
- Zonnenschermen zij- en achteruiten
- Warmtewerende voorruit
- Bandenspanning-controlesyteem
Ik moet zelf nog enigszins wennen aan de dieselmotor, want ben altijd benzine gewend. Het grote voordeel vind ik de rust in de auto, zelfs op de snelweg kun je prima handsfree bellen (via bluetooth met het geintegreerde systeem). Het wennen aan de dieselmotor uit zich in het optrekken, waarbij je rustig moet doseren anders lijkt hij wat te stotteren (of ik moet gewoon nog leren auto rijden...;-)).
De handsfree card is erg handig (en een leuke gadget), maar bij het weglopen en automatisch afsluiten van de auto klinkt de claxon vrij irritant. Het ziet er naar uit dat ik bij mijn eerstvolgende bezoek aan de garage deze laat uitzetten.
Navigatie lijkt af en toe andere routes aan te geven dan mijn vorige (portable) navigatie systeem. Welke beter is kan ik nog niet zeggen, maar mijn oude systeem had geen TMC, dus dat is sowieso een verbetering. De bediening via de console in het midden (net achter de versnellingspook) is prima verzorgd en zit ergonomisch op een goede plaats.
Voelde de inrichting en de gebruikte materialen in eerdere Renaults soms wat goedkoop aan, in deze Laguna is de afwerking prima voor mekaar.
Dit zijn zo maar wat puntjes die me nu te binnen schieten. Al met al een geweldige auto om de weg mee op te gaan en een echte aanrader.
Pas 600km gereden, maar tot op heden geen problemen gehad.