Renault Kadjar Energy TCe 130 Intens (2018) #3

Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Geweldig maar onbetrouwbaar
Deze auto rijd ik nu bijna 2 jaar met zo'n 65.000 kilometer op de teller. Het comfort is prima en hij rijdt heel prettig. De ruimte is ook prima en de automaat doet goed zijn werk. Na een CVT-automaat in mijn Prius was ik op zoek naar een automaat die ook erg vloeiend schakelt. Dat doet de Kadjar over het algemeen prima.
MAAR... Helaas in de eerste 2 jaar al te grote problemen gehad om te stellen dat het een goede aankoop is. Naast het probleem dat het middenscherm met navigatie, radio etc. vaak simpelweg zwart blijft en niet wil opstarten ook twee serieuze problemen gehad.
De eerste keer werkte de automaat uit het niets meer. Na een rit van ongeveer 1,5 uur was ik bijna thuis en kon de automaat niet meer schakelen. Bij het opschakelen bleef hij eerst secondenlang tussen 2 versnellingen hangen en ging enorm loeien zonder dat hij vooruit kwam. Uit voorzorg snel aan de kant gezet en in een parkeervak gezet. Toen bleek dat hij helemaal niet meer achteruit kon. Na enkele minuten de auto stil te hebben gezet kon hij gelukkig weer in achteruit en is hij zo snel mogelijk bij de garage neergezet.
De tweede keer was uit het niets alle koelvloeistof verdwenen. Een probleem dat tot op heden nog niet is verklaard door de dealer.
Verder geeft het elektronisch systeem wel vaker meldingen die moeilijk te plaatsen zijn. Zoals bij het openen van de auto een gevaarsmelding dat de auto stil moet worden gezet. Hij was nog niet eens gestart.. Vreemde dingen.
Al met al is het een comfortabele en fijne auto als alles functioneert, maar wat mij betreft zeker geen aanrader.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Renault Kadjar 1.2 TCe Bose | Camera | Navigatie | 57453km! | Climate & Cruise Control | Parkeersensoren | Hoge Instap
- 2015

Renault Kadjar TCe 130 EDC
- 2016

Renault Kadjar TCe 130 Limited Renault Kadjar 1.2 TCe Limited | Navigatiesysteem | Trekhaak | Automatische Airconditioning
- 2017