Renault Kadjar Energy dCi 110 Bose (2015) #3

Uitvoering | Kadjar Energy dCi 110 Bose |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Op 1 oktober startte ik met een nieuwe baan waarbij ik de beschikking over een leaseauto kreeg. Vanwege de proeftijd mocht ik pas na 1 december bestellen dus kreeg ik eerst de beschikking over een Peugeot 508SW uit de pool. Deze beschikte over een automaat en dat deed mij besluiten dat een automaat bovenaan mijn wishlist kwam te staan. Ondanks de trage semibak van Peugeot.
Al snel had ik een lijst met mogelijke modellen: BMW 1 Active tourer, BMW 3-serie, Renault Talisman, Ford Mondeo touring, Mercedes GLA. Heel divers dus en nog niet met de Kadjar als mogelijke optie. Ik was namelijk erg gecharmeerd geraakt van de Talisman op de IAA in Frankfurt en was daarom erg nieuwsgierig hoe snel deze op de markt zou komen. Nadat de dealer me vertelde dat deze 2015 niet zou halen ben ik bij de dealer gaan kijken naar de Kadjar.
Deze kon mij erg bekoren en de dealer in mijn dorp bleek een 1.5 diesel met EDC op voorraad te hebben en ook nog eens in een kleur die mij enorm kon bekoren. De wagen is erg ruim en ook de goede stoelen overtuigden mij. Na een proefrit met de voorraadauto was ik om: de automaat is erg soepel en schakelt naadloos. Ook de dieselmotor rijdt goed (ik had deze motorisering ook al gereden met een Mercedes GLA die ik te klein vond) en door de snelle levertijd in 2015 hakte ik de knoop door: deze wordt het.
Medio december is hij geleverd en kan niet anders zeggen dat ik enorm tevreden ben met de auto: het geluid is super dankzij het Bose systeem, de 19" wielen staan perfect en de winterbanden van Vredestein rijden erg goed. In maart gaan de Conti-zomerbanden er op. De hogere zit waarvan ik altijd dacht dat die voor bejaarden was bevalt mij toch erg goed en waar ik vooral gecharmeerd van ben is de LED-verlichting. Dit is echt een verademing. De wegligging is ook erg goed en ook het bochtenwerk is prima ondanks de hoge carrosserie.
Nadeel was wel dat de trekhaak bij levering niet er op zat doordat er leveringsproblemen met de kabelset waren. Maar dat is opgelost. Je merkt wel dat het een hogere auto is en dat is bij harde wind goed merkbaar. Ook valt het verbruik boven de 110 km/u tegen. Boven die snelheden schiet het verbruik flink omhoog terwijl je wel wat harder wilt rijden dan dat. Zeker met de 130 km/u stukken die ik steeds vaker tegen kom.
Al met al is het een erg fijne wagen die lekker ruim en praktisch is en eens wat anders is dan de standaard MPV of stationwagon. Met 1 dochter van bijna 3 en een kleine op komst is dit zeker fijn.
Tot nu toe dus zeer tevreden.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Renault Kadjar 1.2 TCe Limited | Prijs rijklaar incl. 12 mnd garantie | Trekhaak Navi Cruise Pdc Cruise
- 2018
![Renault Kadjar 1.2 TCe 131pk 6-bak Bose [ PANODAK+TREKHAAK+LEDER+CLIMAAT+CRUISE+PDC+NAVIGATIE ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/53879568/0-b1ec8dc3c1da74a3f272476a21f089aa.jpg)
- 2015

Renault Kadjar 1.2 TCE 130PK EXTASE EDC7 | Pack Luxe | LED | Leer
- 2016

Hoe zuinig is de Renault Kadjar dCi in de praktijk?

Renault Kadjar - Suzuki Vitara - Dubbeltest

Jeep Compass - Renault Kadjar