Renault Grand Scénic dCi 130 Energy Bose (2012)
Uitvoering | Grand Scénic dCi 130 Energy Bose |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De start : blij als een kind
Vandaag na 4,5 maanden mijn nieuwe bolide gaan afhalen bij de dealer en dus mijn "kleine" Scenic II (fase 2) ingewisseld voor dit grotere model met 7 plaatsen. Opnieuw gekozen voor het 130pk model (vorige was wel 1.9dci).
Aangezien ik hier de voorbije maanden quasi dagelijks eens kwam piepen in de hoop naar nieuwe reviews en foto's, ben ik blij dat ik voortaan ook mijn ervaringen kan delen. :)
Enige rit voor vandaag was die van de dealer richting huis. Zo'n 7 km... Dus beperkt mijn review zich echt tot de allereerste indrukken.
+ De afwerking en het kwaliteitsgevoel binnenin
+ Stemkwaliteit van de GPS (lijkt niet echt een "computerstem")
+ Algemene ruimtegevoel (oa door panodak)
+ Spiegels die inklappen en het keyless sluiten zijn nieuw voor mij
+ Achteruitrijcamera
- Bovenste gedeelte van het dashboard is niet echt leesbaar in een hoge positie (ben zelf 1m85).
- Antenne op het dak is toch vrij groot
- Door het panodak geen brillenhouder en geen communicatiespiegel
- Plaats van de bekerhouder
- Afwezigheid van de dakrails die ik er zo graag had opgehad
Misschien redelijk was "minpuntjes", maar dat zijn echt details die mij opvielen. Absoluut geen reden voor mij om deze wagen aan mij te laten voorbijgaan. Enkel van die dakrails zal ik altijd wel spijt blijven hebben...
Vele goeie puntjes zijn nu eenmaal reeds "een gewoonte" geworden voor mij dankzij de vorige wagen. :)
De volgende review zal wel vrij snel volgen van zodra ik enkele langere ritten (o.a. op de snelweg) heb gemaakt.
Eerste weekje onderweg
Na een weekje cruisen over kleine en grotere wegen toch al een iets beter idee van de wagen. Momenteel trouwens een gemiddeld verbruik van 6,2l/100km wat mij wel vrij tevreden stelt. Ik kreeg al schrik toen ik sommige reacties las hier...
Ik blijf uiteraard meer dan tevreden met de auto, maar ben er echt wel van overtuigd dat ik mijn mijn vorige Scenic II Fase 2 ook al enorm verwend was en dat ik daarom niet constant van de daken schreeuw dat deze wagen absolute top is (terwijl dat prijs/kwaliteit zeker zo wel is!).
Met uitzondering van de extra mogelijkheden op dit model (GPS met live services, keyless sluiten, panodak) en het stoerder uiterlijk, vind ik niet echt de grote "waauw-factor" terug op dit moment. Wat niet wil zeggen dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt qua wagen. Integendeel!
Binnen enkele dagen gaat de wagen terug naar de dealer voor een extra beschermlaag op de lak en op het interieur.
Een paar kleine praktische zaken die me opvielen:
- De middenconsole is minder makkelijk te verschuiven dan bij het vorige model en de elleboogsteun is voor mij iets te laag (ik zit graag iets hoger)
- De muziekfolders op de iphone zijn niet te bedienen vanop het stuur (of de radio) als je de verbinding via bluetooth maakt, wel als je via USB-kabel gaat. Er is ook een klein kwaliteitsverschil tussen de twee.
- Best wel tevreden over de BOSE-boxen. Als er geen kinderen in de auto zitten, kan je je al eens laten gaan... :)
- Persoonlijk vind ik dat de lichten te laat (automatisch) gaan branden. Al twee keer in een serieuze regenbui gereden (automatische ruitenwissers werken goed), maar de lichten gingen niet aan (moest ik manueel doen). Er zou een link moeten zijn tussen ruitenwissers en lichten...
Op naar de 1000...